search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:30
MENU CLOSE

«Ξεσπαθώνει» η Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ και προτρέπει να «κάψουν» την ΑΥΓΗ!

08.01.2014 13:44
«Ξεσπαθώνει» η Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ και προτρέπει να «κάψουν» την ΑΥΓΗ! - Media

Με φόντο την αθώωση του Κώστα Σακκά για την κατηγορία παραβίασης των περιοριστικών όρων, αλλά και την δυσαρέσκεια που εξέφρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας προς τον Νίκο Δένδια, με αφορμή το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού, η κυβέρνηση… τα έχωσε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με φόντο την αθώωση του Κώστα Σακκά για την κατηγορία παραβίασης των περιοριστικών όρων, αλλά και την δυσαρέσκεια που εξέφρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας προς τον Νίκο Δένδια, με αφορμή το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού, η κυβέρνηση… τα έχωσε στον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Την ίδια ώρα ο βουλευτής και υφυπουργός της Ν.Δ. Άκης Γεροντόπουλος πρότεινε να καεί η εφημερίδα «ΑΥΓΗ»!
 
Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της συνέδεσε την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρώπη με τον Τόνι Νέγκρι, την τρομοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Η Νέα Δημοκρατία επίσης ζήτησε την επίσημη καταδίκη του Τόνι Νέγκρι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο Ιταλός φιλόσοφος θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός στο χώρο της ευρωπαϊκής Αριστερής διανόησης..
 
Σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορεί την Αυγή πως «επιλέγει να προβάλλει τους συμμάχους του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη. Χωρίς ντροπή, παρουσιάζει ανάμεσα στους υποστηρικτές Τσίπρα, τον Αντόνιο Νέγκρι, που καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση από την Ιταλική Δικαιοσύνη (που μετατράπηκαν σε 13) για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία. Υποθέτουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανοι που εξασφάλισαν την υποστήριξη ενός ακόμα ακραίου, περιθωριακού προσώπου».
 
Στη συνέχεια, η ΝΔ «σκληραίνει» τις κατηγορίες της σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως «είναι γνωστές οι θέσεις (και οι σχέσεις) του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Αλλωστε παραμένουν -μέχρι και σήμερα- επίλεκτα στελέχη του, οι κεντρικοί μάρτυρες και οι δικηγόροι υπεράσπισης των δολοφόνων της 17Ν.

"Το 1ο ανέκδοτο της χρονιάς η ανακοίνωση της ΝΔ"
 
Η απάντηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση, με τον Πάνο Σκουρλέτη να μιλά στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά λέγοντας πως μόλις βγήκε η ανακοίνωση «εμείς γελάσαμε», ενώ στη συνέχεια επεσήμανε πως «εκεί που τελειώνει η σοβαρότητα αρχίζει ο πολιτικός λόγος της ΝΔ. Η αυτογελοιοποίηση και η γελοιότητα αυτής της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Καταγγέλλουν τον Τόνι Νέγκρι ο οποίος ζει ελεύθερος και έχει γίνει μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου και την ίδια στιγμή απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις στην Ελλάδα. Είναι για γέλια και για κλάματα».
 
Στη συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης μετέφερε και το προφορικό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε πως «Η ανακοίνωση της ΝΔ ήταν το πρώτο ανέκδοτο της χρονιάς», ενώ παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ίδιου τύπου κατηγορίες «έχει πει ο Πάγκαλος παλιότερα και τώρα το γραφείο της ΝΔ. Τα έχουνε πει διάφοροι ακροδεξιοί που στο προηγούμενο διάστημα φλερτάρανε με την Χρυσή Αυγή».
 
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αννα -Μισέλ Ασημακοπούλου, απαντώντας στον Πάνο Σκουρλέτη δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από πολιτική σχιζοφρένεια. Από την μια δεν κάθεται στο τραπέζι με τους Ευρωπαίους εταίρους και διεκδικεί να καταλάβει την θέση του προέδρου της Κομισιόν με την βοήθεια περιθωριακών κομμάτων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι απολύτως απέναντι στην τρομοκρατία. Κανείς δεν δικαιούται με ένα κουμπούρι να γίνεται δικαστής και εκτελεστής της ανθρώπινης ζωής. Απαιτείται η ασφυκτική ηθική και πολιτική απομόνωση του φαινομένου της τρομοκρατίας αλλά και η αυστηρή ποινική του αντιμετώπιση. Χρειάζεται να εφαρμόζονται οι νόμοι και όχι κάθε τόσο να αλλάζουν. Φυσικά, είναι απαραίτητο να υπάρξει και ενωμένο μέτωπο όλων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία απέναντι στην τρομοκρατία και να μην μπαίνουν κάποιοι στον πειρασμό να την καθιστούν ως παίγνιο για κομματικές αντιπαραθέσεις. Η θεωρία των δύο άκρων και η συντριβή της από την κοινή λογική των πολιτών, θα πρέπει να διδάξει όσους σκέφτονται να παίξουν τέτοιου είδους παιχνίδια», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Real FM, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.
 
«Κάψτε την Αυγή» λέει ο υφυπουργός της Ν.Δ. Άκης Γεροντόπουλος!
 
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ακης Γεροντόπουλος προχώρησε σε μια πρωτοφανή δήλωση, προτρέποντας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να κάψουν οι ίδιοι την κομματική εφημερίδα «Αυγή».
 
Απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Μπάρκα λίγο μετά την ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για σχέσεις με την τρομοκρατία, ο Ακης Γεροντόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιτέθηκε στην Αυγή λέγοντας πως «δεν είναι εφημερίδα αυτή» και συμπλήρωσε λέγοντας στον Κωνσταντίνο Μπάρκα πως «εσείς οι ίδιοι πρέπει να την κάψετε».
 
Μπάρκας: Τα καψίματα ανήκουν στον Μεσαίωνα- Να κάψετε τα δικά σας φυλλάδια
 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών, λέγοντας του πως τα καψίματα ανήκουν στον Μεσαίωνα, ενώ τον προέτρψε να κάψει τα έντυπα της Νέας Δημοκρατίας.
 
Αποτέλεσμα ήταν, ο Άκης Γεροντόπουλος να «μαζέψει» τις δηλώσεις του και να πει στον κ. Μπάρκα πως εννοούσε ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ακυρώσει την πολιτική «που δημιουργεί προβλήματα και στην Ελλάδα και το κόμμα σας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26