21/10/2020 01:34:46

Λ\'Ακουιλα: Μίζες πάνω απ’ τα ερείπια!

Λ\'Ακουιλα: Μίζες πάνω απ’ τα ερείπια! - Media
 
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην Λ' Άκουιλα της Ιταλίας, μετά τις καταγγελίες για απάτες με φόντο τον σεισμό του 2009.
 
Οι Αρχές κάνουν έρευνες κατά κατά οκτώ ατόμων -επιχειρηματιών και τοπικών αξιωματούχων- που φαίνεται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση δωροδοκίας για στημένους διαγωνισμούς, που είχαν ως στόχο συγκεκριμένες κατασκευαστικές εταιρίες να αναλάβουν την ανοικοδόμηση της πόλης.
 
Τα οκτώ αυτά άτομα κατηγορούνται για δωροληψία ή για ψευδή λογιστικά στοιχεία, σε μία απάτη που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
 
Οι υπό έρευνα χρηματισμοί φέρονται να διαπράχθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τον Ιούλιο του 2011.
 
Περίπου 40 αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους την Τετάρτη στην περιοχή Αμπρούτσο της Άκουιλα.
 
Τέσσερα άτομα τέθηκαν υπό κατ' οίκον περιορισμό, ενώ άλλα τέσσερα ενημερώθηκαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα εις βάρος τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο αναπληρωτής δήμαρχος, Ρόμπερτ Ρίγκα, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία.
 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κάποιοι εκ των συλληφθέντων είχαν οικειοποιηθεί παράνομα σπίτια τα οποία στην πραγματικότητα προορίζονταν για τους σεισμοπαθείς και κατάφεραν να τα πουλήσουν σε ιδιώτες.
 
Δυο επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Η αστυνομία και οι καραμπινιέροι τις ονόμασαν Do ut des (Δούναι και λαβείν) και Eagle (μετάφραση της σημασίας της ονομασίας Λ' Άκουιλα, δηλαδή «αετός»).
 
Εάν οι κατηγορίες αποδειχθούν αληθινές, τότε, την ώρα που οι κάτοικοι της Άκουιλα θρηνούσαν τους νεκρούς τους και προσπαθούσαν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους, τοπικοί αξιωματούχοι κοίταζαν να αποσπάσουν χρήματα από τις κατασκευαστικές εταιρείες.
 
Ο δήμαρχος της Άκουιλα, Μάσιμο Τσιαλέντε, ο οποίος δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο δήλωσε «προδομένος». «Ζητώ από την δικαιοσύνη να εντοπίσει όλους τους υπαίτιους, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο» πρόσθεσε, λέγοντας ότι απαιτεί πάντα τη μεγαλύτερη διαφάνεια και σεβασμό προς τον νόμο.
 
Στον σεισμό που σημειώθηκε στις 6 Απριλίου 2009 σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι και 65.000 έμειναν χωρίς σπίτια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.