search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:41
MENU CLOSE

«Η κυβέρνηση επαναφέρει τις παραστάσεις με ζώα»

08.01.2014 16:45
«Η κυβέρνηση επαναφέρει τις παραστάσεις με ζώα» - Media

Τη νομιμοποίηση παραστάσεων με ζώα επαναφέρει η κυβέρνηση, μέσα από υπό ψήφιση νομοσχέδιο το οποίο, όπως καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις, επιτρέπει τη διεξαγωγή τους εφ’ όσον αυτές λειτουργούν εντός νόμιμων ζωολογικών κήπων.

Τη νομιμοποίηση παραστάσεων με ζώα επαναφέρει η κυβέρνηση, μέσα από υπό ψήφιση νομοσχέδιο το οποίο, όπως καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις, επιτρέπει τη διεξαγωγή τους εφ’ όσον αυτές λειτουργούν εντός νόμιμων ζωολογικών κήπων.
 
Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και λοιπές διατάξεις και αρμοδιότητες του ΥΠΑΑΤ» και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις φιλοζωικές οργανώσεις.
 
Η «Πρωτοβουλία Κατά της Αιχμαλωσίας των Κητωδών», η «Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία», η «Δράση για την Άγρια Ζωή», και το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος», έστειλαν επίσης επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να εκφράσουν την κάθετη αντίθεσή τους με τη νέα τροποποίηση.
 
Στην επιστολή τους, η οποία δημοσιεύτηκε στο www.econews.gr ,  μεταξύ άλλων ανέφεραν τα εξής:

«Η κατάργηση των παραστάσεων με ζώα στην Ελλάδα, χαιρετίστηκε από ολόκληρο τον κόσμο και συνέβαλε στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας μας προς το εξωτερικό, ως δείγμα υψηλού πολιτιστικού επιπέδου. Η εξαίρεση όμως που προτείνεται τώρα, μας πάει βήματα πίσω, καθώς όλα αυτά τα οποία καταδικάστηκαν και πολύ σωστά καταργήθηκαν με το άρθρο 12 του Νόμου 4039/12, επιτρέπονται και πάλι μέσα στις εγκαταστάσεις κάποιων συγκεκριμένων επιχειρήσεων, και συγκεκριμένα των ζωολογικών κήπων.

Έτσι λοιπόν, μέσα σε ένα ζωολογικό κήπο, άγρια ζώα όπως λιοντάρια, τίγρεις, δελφίνια, αρκούδες κ.λπ, όχι μόνο θα μπορούν νομίμως πλέον να συμμετέχουν σε παραστάσεις, αλλά οι παραστάσεις θα χαρακτηρίζονται επιπλέον ως «εκπαιδευτικές» ή «προγράμματα ευαισθητοποίησης».
 
Υπενθυμίζεται ότι η διεξαγωγή παραστάσεων με ζώα είχε απαγορευτεί με το νόμο 4039/12.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:41