10/04/2020 13:36:47

Οι σκιές του Μπρούκλιν

Οι σκιές του Μπρούκλιν - Media
Τζόναθαν Λέθεμ
Μετάφραση: Κώστας Καλτσάς
Εκδόσεις:
Κέδρος
Σελ.: 417

Το εντυπωσιακό στοιχείο σε αυτή την αστυνομική περιπέτεια είναι ένα σύνδρομο, γνωστό ως διαταραχή Τουρέτ. Πρόκειται για μια κληρονομική νευροψυχική διαταραχή που ξεκινά από την παιδική ηλικία και χαρακτηρίζεται από πολλαπλά κινητικά και τουλάχιστον ένα φωνητικό τικ. Οι εκδηλώσεις αυτές χαρακτηρίζονται από περιόδους έντασης και ύφεσης, ενώ της εμφάνισής τους προηγείται ένα προειδοποιητικό υποκειμενικό αίσθημα παρορμητικού χαρακτήρα.
Όλα αυτά είναι αναγκαία για να καταλάβουμε τον βασικό ήρωα του μυθιστορήματος, τον Λάιονελ Έσρογκ που πάσχει από αυτό το σύνδρομο. Πρόκειται για ένα ορφανό αγόρι που ζει με τους φίλους του στο Ορφανοτροφείο του Αγίου Βικεντίου μέχρι την ημέρα που εμφανίζεται στη ζωή του ο Φρανκ Μίνα, ένα νταλαβερτζής μικροαπατεώνας του Μπρούκλιν ο οποίος θα χρησιμοποιήσει τον Λάιονελ και τους ορφανούς του φίλους σε διαφορές δουλειές αμφιβόλου νομιμότητας. Με αυτή τη νέα συνθήκη ζωής, ο Λάιονελ Έσρογκ, που δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη δίχως να σπείρει τον πανικό και την αμηχανία γύρω του, και οι φίλοι του θα βρουν τον δρόμο τους και τους εαυτούς τους μέχρι τη στιγμή που θα ανατραπούν όλα, όταν ο Φρανκ Μίνα δολοφονείται. Τότε, ο Λάιονελ Έσρογκ θα βρεθεί τελείως μόνος του απέναντι σε μια περίπλοκη υπόθεση που τον ξεπερνά κατά πολύ. Αντιμέτωπος με το σύνδρομό του αλλά και με μια σειρά απαιτητικών καταστάσεων, ο ήρωάς μας θα αναμετρηθεί με τις σκιές που στοιχειώνουν το Μπρούκλιν. Μια ιδιαίτερη αστυνομική ιστορία που μας εισάγει στον πολύπλοκο ψυχισμό των ανθρώπων που πάσχουν από το σύνεδρο Τουρέτ, με την ένταση και την αγωνία του αστυνομικού θρίλερ!  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.