search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28
MENU CLOSE

Το μπλακ άουτ της εποπτευόμενης ελληνικής προεδρίας

09.01.2014 10:59
Το μπλακ άουτ της εποπτευόμενης ελληνικής προεδρίας - Media

Προφανώς οι τοποτηρητές των τροϊκανών κυβερνήτες μας  έχουν την αξίωση σιγής νεκροταφείου –ούτε να βήξουμε που λέει ο λόγος δεν επιτρέπεται – προκειμένου να μην εκτεθεί η ελληνική προεδρία.

Προφανώς οι τοποτηρητές των τροϊκανών κυβερνήτες μας  έχουν την αξίωση σιγής νεκροταφείου –ούτε να βήξουμε που λέει ο λόγος δεν επιτρέπεται – προκειμένου να μην εκτεθεί η ελληνική προεδρία. Έτσι η επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων της προεδρίας συνοδεύτηκε από απαγόρευση διαδηλώσεων και κυκλοφορίας στις κεντρικές αρτηρίες (με τους ιθαγενείς να δεινοπαθούν για μια ακόμη φορά στους δρόμους που αναγκαστικά εκτρέπονταν η κυκλοφορία). Οποιαδήποτε έκφραση αποδοκιμασίας απέναντι στην προεδρία και την ατζέντα που προωθεί έπρεπε να «χτυπηθεί», ακόμη κι αν αυτή είχε θεσμική έκφραση όπως στην περίπτωση του Τσίπρα που επέλεξε να μην παραστεί στην τελετή της έναρξης.
 
Το πόσο θα κρατήσει η προσπάθεια διαμόρφωσης κι επιβολής μιας εικόνας αίγλης γύρω από την προεδρία θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Το ζήτημα όμως είναι ότι η εικόνα της – και όχι η ουσία – υπονομεύτηκε από το μπαράζ αρνητικών έως και εξευτελιστικών δημοσιευμάτων στο διεθνή Τύπο τις αμέσως προηγούμενες μέρες.
 
Ασφαλώς η κυβέρνηση εξαντλεί την πυγμή της ή την επίδειξη πυγμής εκεί που – δυστυχώς – «την παίρνει»: στους πολίτες.
 
Όσο για τα διεθνή δημοσιεύματα, τα αντιπαρήλθε με ένα «θα τους διαψεύσουμε και πάλι». 
 
Στην πραγματικότητα αυτό που φαίνεται να κάνει η προεδρία είναι μάλλον το αντίθετο απ’ αυτό που θα επιθυμούσε η κυβέρνηση. Αντί για κύρος, τρώει χαστούκια ως υπενθύμιση του ότι είναι μια αμφισβητούμενη κυβέρνηση μιας αυστηρά και σκληρά εποπτευόμενης χώρας, η δε προεδρία της ούτως ή άλλως είναι καθοδηγούμενη από το ιερατείο της ΕΕ και την Μέρκελ. Και μπορεί οι αξιωματούχοι και οι θεσμικοί συνομιλητές της να εκφράζονται κομψά και να παρευρίσκονται σε φιέστες –δε θα μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς – ωστόσο το πολιτικό κλίμα είναι μάλλον αυτό που εκφράζει ο διεθνής τύπος.
 
Άλλη μεταχείριση περίμενε η πολιτική τάξη των μνημονίων, άλλο το αποτέλεσμα. Εφαρμόζοντας τη δοτή νεοφιλελεύθερη συνταγή του ΔΝΤ, της ΕΕ και της Γερμανίας δημιούργησαν μια τριτοκοσμική χώρα και τώρα εγκαλούνται κι εμπαίζονται γι’ αυτό, καθώς οι έξω τους χρεώνουν την ευθύνη για τα αποτελέσματα του προγράμματος που επέβαλλαν και το προσωπικό των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ πρόθυμα εφάρμοσε…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28