search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:15
MENU CLOSE

Επτά εντάλματα σύλληψης και 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΤΤ

09.01.2014 11:04
Επτά εντάλματα σύλληψης και 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΤΤ - Media

Τα εντάλματα που εκδόθηκαν για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι τελικά επτά, ενώ το σύνολο των εμπλεκόμενων κατηγορουμένων φθάνει τους 25.

Τα εντάλματα που εκδόθηκαν για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι τελικά επτά, ενώ το σύνολο των εμπλεκόμενων κατηγορουμένων φθάνει τους 25.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς νοσηλεύεται φρουρούμενος και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ τον επισκέφθηκε ιατροδικαστής ο οποίος ζήτησε τη μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο από το ιδιωτικό όπου βρίσκεται. Από το περιβάλλον του κ. Κοντομηνά διαψεύδουν την πληροφορία, ωστόσο τον επισκέφτηκε ο ανακριτής προκειμένου να τον ενημερώσει για το κατηγορητήριο και του έδωσε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.
 
Έχουν επίσης συλληφθεί ο πρώην διοικητής του ΤΤ, Κλέων Παπαδόπουλος και ο 
πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης ο οποίος έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα. 
 
Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης είναι ακόμη ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η συζυγός του Αναστασία Βάτσικα που βρίσκονται στο εξωτερικό, ο πρώην  διοικητής του ΤΤ Άγγελος ΦΙλιππίδης, που βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό, καθώς και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που είναι ήδη προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση.
 
Κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για απάτη, απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τις πιο επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου καθώς η δανειοδότησή τους από ΤΤ δεν έγινε για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας αλλα την αύξηση του προσωπικού τους πλούτου.
 
110 εκατ,. ευρώ φέρεται να έλαβε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ παράλληλα το ΤΤ φέρεται να ζημιώθηκε κατά 125 εκατ. ευρώ από παράτυπη εξαγορά εταιρίας συμφερόντων του.
 
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης φέρεται να πήρε 100 εκατομμύρια,  και ο Κυριάκος Γριβέας με τη συζυγό του φέρονται να πήραν 17.
 
Εκτιμάται ότι η ζημία για το ελληνικό δημόσιο φτάνει τα 500 εκ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:13