search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:15
MENU CLOSE

Έλμαρ Μπροκ: «Η τρόικα έκανε λάθη»

09.01.2014 11:25
Έλμαρ Μπροκ: «Η τρόικα έκανε λάθη» - Media

«Η Γερμανία έχει λάβει την απόφαση να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα» τόνισε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Η Γερμανία έχει λάβει την απόφαση να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα» τόνισε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
Ως πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μπροκ υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ευρωβουλής να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
 
Μετά από συνάντηση που είχε με τον Βενιζέλο, ο Μπροκ δήλωσε πως η τρόικα -που «έκανε λάθη, αλλά δεν υπήρχε εγχειρίδιο επίλυσης κρίσεων» και άρα «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω»- θα περάσει από πολλές ακροάσεις της Ευρωβουλής.
 
Επίσης, τόνισε πως η δυσκολία έγκειται στη διαμόρφωση μιας ισορροπίας «ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις, την οικονομική δραστηριότητα και την πολιτική επιβάρυνση». Ο Μπροκ δήλωσε πως υποστηρίζει την ιδέα παράτασης της περιόδου των ευνοϊκών επιτοκίων για τη διευκόλυνση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Τέλος, υπογράμμισε πως η Ευρωβουλή σχεδιάζει (σε χρόνο πριν από τις ευρωεκλογές) να οργανώσει μια ακρόαση για το Δίκαιο της θάλασσας.
 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ελληνική κρίση, ο ευρωβουλευτής παρατήρησε ότι «η έξοδος από το τούνελ θα είναι τόσο φωτεινή, που θα την δουν οι Έλληνες πολίτες», επικρίνοντας εμμέσως όσους επέλεξαν την απομόνωση «και δεν παρέστησαν στα εγκαίνια της ελληνικής Προεδρίας».
 
Ως προς το θέμα των μεταναστών και τις φωνές που ακούγονται για περιορισμούς στη μετακίνηση των ευρωπαίων πολιτών, ο Μπροκ διευκρίνισε προηγούμενες δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας ότι δεν συμμερίζεται την άποψη πως πρέπει να κλείσουν τα σύνορα -«τα σύνορα στην Ευρώπη έχουν ανοίξει» είπε, κι αυτή είναι μια νέα κατάσταση.
 
Από τη μεριά του, αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, ο Βενιζέλος παρατήρησε ότι «το 2009 η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε ενώπιον του διλήμματος: της πορείας προς μιαν ασύντακτη χρεοκοπία ή της συνεργασίας (υπό όρους) με την ΕΕ».
 
Η επιλογή, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «έγινε από τον λαό, ο οποίος με καθαρή πλειοψηφία υπέδειξε μια συγκεκριμένη στρατηγική, που είναι δύσκολη κι επίπονη αλλά ασφαλέστερη από την άλλη επιλογή. Και το τέλος της ιστορίας, θα δικαιώσει την επιλογή του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:14