search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:29
MENU CLOSE

Οι καλύτερες ταινίες του 2014 (Video)

09.01.2014 22:00
Οι καλύτερες ταινίες του 2014 (Video) - Media

Οι ειδικοί επί της μεγάλης οθόνης μαζεύτηκαν και είδαν τις προβολές των περισσότερων ταινιών που θα βγουν στις αίθουσες μέσα στο 2014. 

Οι ειδικοί επί της μεγάλης οθόνης μαζεύτηκαν και είδαν τις προβολές των περισσότερων ταινιών που θα βγουν στις αίθουσες μέσα στο 2014. Μάζεψαν τα στοιχεία, συνέκριναν, εκτίμησαν και κατέληξαν στις 20 καλύτερες ταινίες που θα μπορέσουμε να απολαύσουμε. Πρόκειται για έργα περιπέτειας, κωμωδίας και αληθινών ιστοριών, κάτι που σημαίνει ότι το κριτήριο δεν ήταν ο φωτισμός, το σκηνικό, το κρυφό νόημα και τα άλλα που προσέχουν οι λεγόμενοι σινεφίλ (αλλιώς και κουλτουροσυλλέκτες).

Ας δούμε λοιπόν την κορυφαία 20άδα με τον τίτλο να είναι ο πρωτότυπος αφού ακόμη οι ευφάνταστοι διανομείς δεν έχουν μεταφράσει την ελληνική βερσιόν.

1. "The Expendables 3"
Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέϊσον Στέιθαμ, Μελ Γκίμπσον, Χάρισον Φορντ
Σκηνοθέτης: Πάτρικ Χιουζ
Πλοκή: Οι πρώην action heroes μαζεμένοι σε ένα έργο με πολλούς σκοτωμούς και εντυπωσιακά εφέ. Ο ΓΚίμπσον είναι ο κακός της παρέας, ο Φορντ πήρε τη θέση του Μπρους Γουίλις και εμφανίζονται σε μικρούς ρόλους οι Μπαντέρας και Σνάϊπς. Άχαστο.

2. "Sex Tape"
Παίζουν: Τζέϊσον Σίγκελ, Κάμερον Ντιάζ, Τζακ Μπλακ
Σκηνοθέτης: Τζέϊκ Κάσνταν
Πλοκή: Η ταλαιπωρία και οι κωμικές περιπέτειες ενός ζευγαριού που αναζητεί την χαμένη προσωπική τους ερωτική ταινία.

3. "Sin City: A Dame to Kill For"
Παίζουν: Τζος Μπρολίν, Εύα Γκριν, Τζόζεφ Γκόρντον – Λεβίτ, Τζέσικα Άλμπα
Σκηνοθέτες: Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, Φρανκ Μίλερ
Πλοκή: Συνέχεια του προ δεκαετίας εξαιρετικού φιλμ με την Εύα Γκριν να κλέβει την παράσταση ως η μοιραία γυναίκα.

4. "Jersey Boys"
Παίζουν: Κρίστοφερ Γουόκεν, Τζέρεμι Λιουκ, Kλαθριν Ναρντούτσι
Σκηνοθέτης: Κλιντ Ίστγουντ
Πλοκή: Η ιστορία του συγκροτήματος «The Four Seasons» που γνώρισε τεράστια επιτυχία την δεκαετία του 1960. Ο εξαίρετος Κρίστοφερ Γουόκεν παίζει το ρόλο του μαφιόζου Τζιπ Ντε Κάρλο, του αρχηγού της μαφίας που βοήθησε πολύ την μπάντα.

5. "Edge of Tomorrow"
Παίζουν: Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπιλ Πάξτον
Σκηνοθέτης: Νταγκ Λίμαν
Πλοκή:  Μετά το "Oblivion" ο Κρουζ πρωταγωνιστεί σε άλλη μία ταινία επιστημονικής φαντασίας. Παίζει τον στρατιώτη σε πόλεμο με τους εξωγήινους που κολλάει σε μια νέα «Μέρα της Μαρμότας», στο ξεκίνημα της οποίας σκοτώνεται.

6. "Get On Up"
Παίζουν: Τσάντγουϊκ Μπόζμαν, Βαϊόλα Ντέϊβις, Οκτάβια Σπένσερ
Σκηνοθέτης: Τέϊτ Τέϊλορ
Πλοκή: Ο Μπόζμαν υποδύεται τον «Νονό» της σόουλ, τον Τζέϊμς Μπράουν. Αληθινή ιστορία με ωραία φάνκι μουσική.

7. "Foxcatcher"
Παίζουν: Τσάνινγκ Τέϊτουμ, Μαρκ Ραφάλο, Στιβ Καρέλ, Σιένα Μίλερ
Σκηνοθέτης: Μπένετ Μίλερ
Πλοκή: Η αληθινή ιστορία του Ολυμπιονίκη της πάλης Ντέϊβ Σουλτζ (Ραφάλο) που τον σκοτώνει ο παρανοϊκός Τζον Ντιπόντ (Καρέλ). Ο Τέϊτουμ παίζει τον αδερφό του Σουλτζ, Μαρκ, στην αυτοβιογραφία του οποίου βασίστηκε η ταινία.

8. "Neighbors"
Παίζουν: Σεθ Ρόγκεν, Ζακ Έφρον, Ρόουζ Μπερν
Σκηνοθέτης: Νίκολας Στόλερ
Πλοκή: Κωμωδία με τον Ρόγκεν σε ρόλο συντηρητικού οικογενειάρχη και τον Έφρον να υποδύεται τον αρχηγό της φασαριόζικης φοιτητικής εστίας που μένουν δίπλα – δίπλα.

9. "Unbroken"
Παίζουν: Τζακ Ο’ Κόνελ, Γκάρετ Χέντλουντ
Σκηνοθέτης: Αντζελίνα Τζολί
Πλοκή: Η υπέροχη Τζολί δοκιμάζει για δεύτερη φορά την τύχη της πίσω από τον φακό. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Ολυμπιονίκη δρομέα Λιούϊς Ζαμπερίνι  και της αιχμαλωσίας του από τους Ιάπωνες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

10. "Chef"
Παίζουν: Τζον Φαβρό, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Ντάστιν Χόφμαν
Σκηνοθέτης: Τζον Φαβρό
Πλοκή: Ένας σεφ απολύεται από το εστιατόριο που δούλευε και ξεκινά μια καντίνα με σκοπό να βρει ξανά τη δημιουργικότητά του και να ενώσει την αποξενωμένη του οικογένεια.

11. "Jack Ryan: Shadow Recruit"
Παίζουν: Κρις Πάϊν, Κέβιν Κόστνερ, Kίρα Νάίτλι
Σκηνοθέτης: Κένεθ Μπράνα
Πλοκή: Ο Κρις Πάϊν ενσαρκώνει τον τζακ Ράϊαν, αναλυτή της CIA, που παλιότερα έπαιξαν ο Χάρισον Φορντ, ο Άλεκ Μπόλντουϊν και ο Μπεν Άφλεκ, σε νέες εντυπωσιακές περιπέτειες..
Στο ρόλο του κακού ο σκηνοθέτης Κένεθ Μπράνα.

12. "The Grand Budapest Hotel"
Παίζουν: Ραλφ Φάϊνς, Σιερς Ρόναν, Μπιλ Μάρεϊ
Σκηνοθέτης: Γουες Άντερσον
Πλοκή: Ο Φάϊνς στο ρόλο ενός θυρωρού σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων με μικρές, ανθρώπινες ιστορίες.  Εντυπωσιακό το καστ με τις cameo εμφανίσεις των Τίλντα Σουίντον, Έντουαρντ Νόρτον, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ουίλλεμ Ντεφόου, Όουεν Γουίλσον, Άντριεν Μπρόντι και άλλων σταρ.

13. "The Interview"
Παίζουν: Τζέϊμς Φράνκο, Λίζι Κάπλαν, Σεθ Ρόγκεν
Σκηνοθέτης: Έβαν Γκόλτμπεργκ
Πλοκή: Κωμωδία χαρακτήρων με απολαυστικούς διαλόγους. Ανάμεσα στον παρουσιαστή τοκ σόου (Φράνκο) και τον παραγωγό του (Ρόγκεν) που μπλέκονται σε μια θανάσιμη συνομωσία. Εντυπωσιακή η Κάπλαν στο ρόλο μιας πράκτορα της CIA.

14. "Fury"
Πάιζουν: Μπραντ Πιτ, Σία Λε Μπεφ, Λόγκαν Λέρμαν
Σκηνοθέτης: Ντέϊβιντ Έïρ
Πλοκή: Στις τελευταίες μέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένας αρχηγός ίλης τανκ (Πιτ) οδηγεί πέντε στρατιώτες πίσω από τις γερμανικές γραμμές την ώρα που οι Ναζί καταρρέουν.

15. "Monuments Men"
Παίζουν: Τζορτ Κλούνεϊ, Κέϊτ Μπλάνσετ, Ματ Ντέϊμον
Σκηνοθέτης: Τζορτζ Κλούνεϊ
Πλοκή: CΕντυπωσιακό καστ που υποδύεται μια διμοιρία αταίριαστων φαντάρων με σκοπό να ανακτήσουν έργα τέχνης αμύθητης αξίας που είχαν κλέψει οι Ναζί.

16. "Gone Girl"
Πα΄ζιουν: Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάϊκ, Missi Νιλ Πάτρικ Χάρις
Σκηνοθέτης: Ντέίβιντ Φίντσερ
Πλοκή: Ο Φϊντσερ, μετρ του είδους, επιστρέφει σε ένα αληθινό θρίλερ. Ένας δημοσιογράφος που έχει μόλις χάσει τη δουλειά του (Άφλεκ) κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του (Πάϊκ) όταν εκείνη εξαφανίζεται στην 5η επέτειο του γάμου τους.

17. "Noah"
Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, ¨Εμα Ουότσον
Σκηνοθέτης: Ντάρεν Αρονόφσκι
Πλοκή: Επικό φιλμ καταστροφής από τον σκηνοθέτη του «Μαύρου Κύκνου».  Ο Κρόου υποδύεται τον Νώε σε μια ταινία που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον λόγω του θέματος αλλά και του καστ της.

18. "Maleficent"
Παίζουν: Aντζελίνα Τζολί, Ελ Φάνινγκ, Τζούνο Τεμπλ
Σκηνοθέτης: Ρόμπερτ Στρόμπεργκ
Πλοκή: Η εκρηκτική Αντζελίνα στο ρόλο της κακιάς μάγισσας σε μια βερσιόν του παραμυθιού της «Ωραίας Κοιμωμένης». Ευκαιρία να πάνε και τα παιδάκι και οι μπαμπάδες.

19. "Into the Woods"
Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Μέριλ Στριπ, Έμιλι Μπλαντ
Σκηνοθέτης: Ρομπ Μάρσαλ
The Scoop: Μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του εντυπωσιακού μιούζικαλ, από τον σκηνοθέτη του «Σικάγο». Εντυπωσιακό καστ αφού παίζουν ακόμη οι Άννα Κέντρικ, Κρις Πάϊν και Τρέϊσι Ούλμαν. Πολύ καλό σάουντρακ και υποψηφιότητες για Όσκαρ.

20."The Hunger Games: Mockingjay Part I"
Παίζουν:  Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Τζουλιάν Μουρ
Σκηνοθέτης: Φράνσις Λόρενς
Πλοκή: Το πρώτο από τα δύο μέρη που ολοκληρώνουν την τριλογία που έκοψε εκατομμύρια εισιτήρια σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη ταινία κατέκτησε το κοινό που περιμένει πλέον με αγωνία να δει τους «Αγώνες Πείνας¨να εξελίσσονται σε ένα νέο «Twilight».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:29