search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:26
MENU CLOSE

Πόρτα στην Ποδηματά για την τελετή έναρξης

09.01.2014 14:52
Πόρτα στην Ποδηματά για την τελετή έναρξης - Media

Με το αριστερό μπήκε για το ΠΑΣΟΚ η Ελληνική Προεδρία αφού στην έναρξή της σημειώθηκε και το κορυφαίο, ο διοργανωτής υπουργός Εξωτερικών να αποκλείει την πρώτη αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου και εκλεγείσα με τη σημαία του κόμματός του Άννυ Ποδηματά από τους ομιλητές.

 
Με το αριστερό μπήκε για το ΠΑΣΟΚ η Ελληνική Προεδρία αφού στην έναρξή της σημειώθηκε και το κορυφαίο, ο διοργανωτής υπουργός Εξωτερικών να αποκλείει την πρώτη αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου και εκλεγείσα με τη σημαία του κόμματός του Άννυ Ποδηματά από τους ομιλητές.
 
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα μετά την διαρροή της έντονης δυσφορίας του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, για τον αποκλεισμό της Ποδηματά διαρρέει ότι το Μέγαρο Μαξίμου τα θαλάσσωσε που έστειλε τις προσκλήσεις την τελευταία στιγμή. Ωστόσο η κ. Ποδηματά στη δική της δήλωση επισημαίνει ότι η Ελληνική Προεδρία ενημέρωσε πως δε μπορεί να γίνει αλλαγή για λόγους πρωτοκόλλου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπρόεδρος ενημέρωσε τον αρμόδιο υφυπουργό Δημήτρη Κούρκουλα ότι ο κ. Σουλτς δεν ήταν δυνατόν να επισκεφτεί την Ελλάδα λαμβάνοντας την πρόσκληση μια μέρα πριν και ζήτησε από την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να μιλήσει αντ’ αυτού στην τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας κάτι που ίδια έχει κάνει στο παρελθόν για την Κυπριακή και την Ιρλανδική Προεδρία.
 
Το πατατράκ που έγινε γνωστοποιήθηκε από τη λιτή δήλωση της κ. Ποδηματά η οποία εξέφρασε τη λύπη της διότι σε αυτή την τελετή έναρξης δεν εκπροσωπήθηκε το ένα από τα τρία θεσμικά όργανα της ΕΕ, δηλαδή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
 
Το παρασκήνιο βοά ότι ένας από τους λόγους που δεν έγινε παρέκκλιση του πρωτοκόλλου ώστε να μιλήσει η κ. Ποδήματα είναι διότι ανήκει στην ομάδα των ευρωβουλευτών που δεν διατηρούν καμία σχέση ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου μετά τη σύγκρουσή τους στο τελευταίο συνέδριο του 2012. Πληροφορίες άλλωστε δίνουν την κ. Ποδηματά να διατηρεί καλή σχέση με την ΔΗΜΑΡ και τον κ. Φώτη Κουβέλη ενώ έχει παραστεί και σε εκδηλώσεις του κόμματος.
 
Ανεξαρτήτως πάντως του εσωκομματικού θέματος είναι γεγονός ότι έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση η προχειρότητα των τελετών έναρξης αφού και ο κ. Κουβέλης επικαλέστηκε σήμερα διά του κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη που τον εκπροσώπησε τελικά στην τελετή ότι δεν παραβρέθηκε επειδή έλαβε την πρόσκληση την τελευταία στιγμή και είχε προγραμματίσει από καιρό ένα προσωπικό του θέμα.
 
Φανταστείτε η συγκυβερνώντες να μην επένδυαν και στις εντυπώσεις της προεδρίας τι θα γινόταν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33