search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:58
MENU CLOSE

Μπετόν… από όπερα και θέατρο

10.01.2014 22:00
Μπετόν... από όπερα και θέατρο - Media

Ήταν τυπογραφείο και αναμορφώθηκε με πρώτη ύλη το μπετόν. Πλέον, το όνομά του είναι Beton 7.

Ήταν τυπογραφείο και αναμορφώθηκε με πρώτη ύλη το μπετόν. Πλέον, το όνομά του είναι Beton 7. Επομένως, η ύλη βάφτισε το εργοτάξιο, που «πνίγεται» μονάχα στο μπετόν, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται στον αριθμό 7 της οδού Πύδνας, στον Βοτανικό. Εκεί όπου τα οικοδομικά τετράγωνα μετατρέπονται το ένα μετά το άλλο σε «βιομηχανική» έκφραση, τέχνη και δημιουργία.
Αυτό το industrial και cosy κτήριο από τότε που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό – ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2009 – λειτουργεί ως ένα αλλιώτικο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, με σκοπό την ενίσχυση και την προώθηση νέων ιδεών, τάσεων, ομάδων και καλλιτεχνών. Και η αφορμή; Ο πήχης έφτασε ψηλά με σκοπό να τεθούν οι βάσεις και οι προϋποθέσεις για την καθιέρωση «πολιτιστικού» διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στα 520 τ.μ. του σχετικά νεοσύστατου κτηρίου κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί εκθέσεις έργων τέχνης, παραστάσεις χορού και θεάτρου, εναλλακτικές performances, προβολές, διαλέξεις, εργαστήρια, ακόμα και συνέδρια. Διαθέτει  αίθουσα τέχνης, χώρο παραστάσεων, χώρο πειραματικών δράσεων – καφέ, καθώς και ειδικό χώρο σεμιναρίων. Στο ισόγειο θα βρείτε το beton7cafe, το οποίο ανοίγει από νωρίς το πρωί, ενώ το βράδυ σε άνετο περιβάλλον και ζεστή ατμόσφαιρα μεταμορφώνεται σε χορευτική σκηνή. Lives, djs sets και after theatre sets είναι μερικά από τα events που κρατούν την περιοχή ζωντανή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Από τον Οκτώβριο, μια νέα ομάδα όπερας, η «The Medium Project», βρήκε στέγη μέσα στον εναλλακτικό πολυχώρο του Beton7. Με μεγάλη επιτυχία και θετικές κριτικές παρουσιάζει «Το Μέντιουμ» του Τζιαν Κάρλο Μενότι, σε σκηνοθεσία Ράια Τσακηρίδη (τελευταία παράσταση στις 12 Ιανουαρίου).
Με φόντο τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, το έργο με σύγχρονο τρόπο ξετυλίγει την ιστορία της Μαντάμ Φλόρα, μιας απατεώνισσας πνευματίστριας, η οποία με τη βοήθεια της κόρης της και του μουγκού υπηρέτη της εξαπατά γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, πείθοντάς τους ότι μπορεί να τους φέρει σε επαφή με τα πνεύματά τους. Μέσα σε ένα σκοτεινό υπόγειο οι ήρωες ελπίζουν, υποφέρουν, εμμένουν, κινδυνεύουν, αρνούνται… Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης, όραμά τους είναι να φέρουν τη σύγχρονη όπερα πιο κοντά στο ευρύ κοινό και αναδείξουν τις αξίες της στη σημερινή πραγματικότητα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15