28/02/2020 02:15:52

Πεντάγωνο: Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν έχουν μοιραίες συνέπειες για τις ΗΠΑ

Πεντάγωνο: Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν έχουν μοιραίες συνέπειες για τις ΗΠΑ - Media

Οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές που προήλθαν από τον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA ) Έντουαρντ Σνόουντεν πιθανώς να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές Αμερικανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
 
Η έκθεση του Πενταγώνου διαπίστωσε ότι ο Σνόουντεν είχε «κατεβάσει» περίπου 1,7 εκατομμύρια ηλεκτρονικά αρχεία πληροφοριών, πολλά από τα οποία σχετίζονται με τις τρέχουσες αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το αμερικανικό υπουργείο έχει στείλει την έκθεση σε πολλά μέλη του Κογκρέσου όπου αναφέρονται οι πιθανές επιπτώσεις της κλοπής των εγγράφων από τον Σνόουντεν.
 
Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι οι αποκαλύψεις που προήλθαν από τον Σνόουντεν έχουν ήδη βλάψει συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών που βοηθούν τους Αμερικανούς στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, όπως επίσης στη μάχη για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, της διακίνησης ναρκωτικών και της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.