search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:53
MENU CLOSE

Ο Βούτσης «τα ‘χωσε» άγρια στον Σταϊνμάγερ

10.01.2014 13:45
Στον Ευαγγελισμό ο Ν. Βούτσης με καρδιακό επεισόδιο - Media

Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών κατηγόρησε -μεταξύ άλλων- τη χώρα του ότι ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

 
Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους ζήτησε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Β. Σταιϊνμάγερ. 

«Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων μυρίζει αίμα» είπε ο Νίκος Βούτσης, απευθυνόμενος στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Β. Σταϊνμάγερ, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας.
 
Ο κ. Βούτσης κατηγόρησε τη Γερμανία ότι ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ελλάδας σημειώνοντας πως ευθύνεται στους άχρηστους εξοπλισμούς που προμηθεύτηκε η χώρα από τη Γερμανία, αλλά και τις μίζες.
 
Ο Νίκος Βούτσης ζήτησε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί επαχθές, καθώς, όπως υπογράμμισε προήλθε από «άχρηστους εξοπλισμούς και από τις μίζες για τις οποίες έχει ευθύνες και η χώρα σας».
 
Ο κ. Βούτσης πρόσθεσε ότι είναι παράλογο να εξαγνίζεται μία λάθος συνταγή, προσθέτοντας πως είμαστε στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής.
 
 
Δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα αν διαγράψει το δρόμο που ακολουθεί και πάει πίσω στο δρόμο του δανεισμού, απάντησε ο Β. Σταϊνμάγερ και πρόσθεσε: «Αξίζει τον κόπο να ακολουθήσετε το δρόμο αυτό και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα δρέψετε τους καρπούς».
 
«Οι απλές λύσεις δεν είναι βιώσιμες», σημείωσε, καλώντας τους πολίτες «να συνεχίσετε αυτό το δρόμο και να πάτε μέχρι τέλους για να φτάσετε στην ανάπτυξη».
 
«Το να εστιάζεται η κριτική στην Τρόικα ενδεχομένως να μη βοηθάει στο να λαμβάνονται οι σωστές λύσεις», είπε ο Σταϊνμάγερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:51