search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Κατέσχεσαν απόβλητα ξυλείας επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον

09.01.2014 22:00
Κατέσχεσαν απόβλητα ξυλείας επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον - Media

Για πρώτη φορά στα χρονικά κατασχέθηκε φορτίο με απόβλητα ξυλείας(καμένα και βρεγμένα παράγωγα ξυλείας – μοριοσανίδες και κόντρα πλακέ), που προορίζονταν ξύλα για οικιακή και βιομηχανική χρήση ενώ η καύση τους είναι άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Για πρώτη φορά στα χρονικά κατασχέθηκε φορτίο με απόβλητα ξυλείας(καμένα και βρεγμένα παράγωγα ξυλείας – μοριοσανίδες και κόντρα πλακέ), που προορίζονταν  για οικιακή και βιομηχανική χρήση ενώ η καύση τους είναι άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Το φορτίου βάρους περίπου 5.800 τόνων, κατέσχεσε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΚΑ υπό τον συντονισμό του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, ύστερα από ελέγχους που διενήργησε στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014.

Το συγκεκριμένο φορτίο, το οποίο παρελήφθη προς καταστροφή ως «στερεό μη επικίνδυνο απόβλητο», αντί να καταστραφεί μεταφέρθηκε και παραχωρήθηκε σε μη αδειοδοτημένο διαχειριστή ως «υλικό» και αποθηκεύτηκε σε αγρόκτημα στην θέση Γκορυτσά Ασπροπύργου Αττικής, προς αξιοποίηση με τρόπο που ερευνάται.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών προληπτικών και έκτακτων ελέγχων αρμοδιότητας της ΕΥΕΠ για την διαχείριση επικίνδυνων και μη αποβλήτων, που το τελευταίο διάστημα κατόπιν σχετικής κατεύθυνσης του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη,  έχουν εστιαστεί στην διαχείριση αποβλήτων με θερμογόνο δύναμη, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν παράνομα για την παραγωγή «στερεών καυσίμων» για βιομηχανική και οικιακή χρήση και τα οποία συνεισφέρουν σημαντικά στο φαινόμενο της αιθαλομίχλης και συνιστούν άμεσο κίνδυνο για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33