02/04/2020 14:00:04

Εκτός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

Εκτός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος - Media
 
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ιδιόχειρη επιστολή Τατσόπουλου


 
Σήμερα το απόγευμα, ο κ. Τατσόπουλος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και εκεί αποφασίστηκε να υπάρξει ένα «βελούδινο διαζύγιο» μεταξύ Τατσόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει χθες ότι θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του προεδρείου της Κ.Ο. του κόμματος όπου σημειωνόταν ότι απόψεις σαν αυτές που εκφράζει ο κ. Τατσόπουλος δίνουν έδαφος στοχοποίησης αγωνιστών και στελεχών από το «επικοινωνιακό χαλκείο της Ν.Δ.».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμιζόταν η ανάγκη εσωτερικής τήρησης των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του διαλόγου, καυτηριάζοντας τη «δημόσια και “επί παντός του επιστητού” έκφραση προσωπικών θέσεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει και την αντίθεσή του στην πρόθεση του Πέτρου Τατσόπουλου να παραιτηθεί χωρίς να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα.

Δήλωση Αλέξη Τσίπρα:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διώχνουμε κανέναν, ούτε διαγράφουμε, αλλά δεν κρατάμε και κανέναν με το ζόρι». Αυτό δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος της συνεδρίασης του προεδρείου της ΚΟ που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κουμουνδούρου, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει αποδοχή της παραίτησης Τατστόπουλου, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.
 
Όλη η ανακοίνωση του Προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση του Προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

- Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

- Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.

- Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.

-Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος.
 
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  10/1/2014
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.