search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:26
MENU CLOSE

Απομάκρυνση Στουρνάρα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

10.01.2014 17:00
Απομάκρυνση Στουρνάρα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Media

Θέμα παραίτησης ή καλύτερα «απομάκρυνσης» του υπουργού Οικονομικών θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξή του στους Financial Times.

 
Θέμα παραίτησης ή καλύτερα «απομάκρυνσης» του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξή του στους Financial Times.
 
Στη συνέντευξη αυτή ο Γιάννης Στουρνάρας τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης του δημοσιονομικού πλεονάσματος και της βελτίωσης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, αρνείται όμως το κούρεμα του χρέους σε Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ γιατί δεν συμφωνεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Όπως δηλώνει στην εφημερίδα, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στα στελέχη του Ταμείου ότι το κούρεμα δεν συζητείται. «Ο Σόιμπλε μου είπε: “Γιάννη, ξέχνα το”. Άρα δεν μπορεί να γίνει, επομένως τι μπορώ να κάνω;» λέει ο κ. Στουρνάρας στους Financial Times.
 
ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετη η κυβέρνηση, αδιανόητο να παραμένει ο Στουρνάρας
 
«Το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να συζητήσει έστω την πρόταση του ΔΝΤ για κούρεμα χρέους, εξαιτίας της διαφωνίας της γερμανικής κυβέρνησης, αφήνει εντελώς εκτεθειμένη την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο προσωπικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Παράλληλα, καθιστά σαφές ότι ο Γιάννης Στουρνάρας οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, σημειώνοντας: «Είναι αδιανόητο να συνεχίζει να κατέχει τη θέση του ΥΠ.ΟΙΚ κάποιος που «διαπραγματεύεται» ανάλογα με τις ορέξεις του κ. Σόιμπλε».
 
«Είναι ανήκουστο η κυβέρνηση να μην βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την οποιαδήποτε πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους, στο όνομα της πλήρους υποταγής της στα μερκελικά κελεύσματα. Δεν γίνεται να μην αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες που παρουσιάζονται στη χώρα για τη ρύθμιση του χρέους και την έξοδο από την κρίση και να επιλέγεται η λύση των βάρβαρων μέτρων εις βάρος της κοινωνίας. Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών καλούνται να δώσουν άμεσα εξηγήσεις», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:26