14/07/2020 07:46:37

Σόιμπλε: Περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, αν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της

Σόιμπλε: Περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, αν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της - Media

«Εάν ως το τέλος του 2015 η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί σε όλες τις δεσμεύσεις της και έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα και υπάρχει τότε ακόμη περαιτέρω ανάγκη χρηματοδότησης, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ακόμη κάτι», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σόιμπλε.  
 
«Εάν αυτό θα είναι αναγκαίο, θα το δούμε στα μέσα του έτους. Τώρα η Ελλάδα πρέπει πρώτα από όλα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της», σημειώνει ο Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post», διευκρινίζοντας ότι εάν υπάρξει τέτοια ανάγκη, θα πρόκειται για πολύ μικρότερο ποσό από ό,τι η εως τώρα βοήθεια.
 
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί, ο Σόιμπλε αναφέρει: «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο, μεγαλύτερη από αυτή την οποία περίμεναν πολλοί. Για αυτό αξίζει ο ελληνικός λαός τον σεβασμό μας και σίγουρα θα ενισχύσει η ελληνική Προεδρία στην ΕΕ την αυτοπεποίθηση».
 
Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι οι Έλληνες «πρέπει να συνεχίσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τους και να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα» , προσθέτοντας ότι «δεν έχει κανένα νόημα να καθιστάς υπεύθυνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για κοινωνικά προβλήματα ή να θέλεις να το διώξεις από την τρόικα». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.