search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:59
MENU CLOSE

Αλ. Παπαδόπουλος: Αναγκαία η συμφωνία για ένα Εθνικό Σχέδιο Αυτοδέσμευσης

12.01.2014 12:36
Αλ. Παπαδόπουλος: Αναγκαία η συμφωνία για ένα Εθνικό Σχέδιο Αυτοδέσμευσης - Media

Την ανάγκη μιας νέας πολιτικής συμφωνίας στη βάση εθνικής αυτοδέσμευσης και αποδοχής εκ μέρους των Ελλήνων μίας μακροπρόθεσμης λιτής δημοσιονομικής διαχείρισης μέσα από διαδικασία εθνικής συνεννόησης που θα ξεκινήσει την επομένη των ευρωεκλογών τονίζει ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

Την ανάγκη μιας νέας πολιτικής συμφωνίας στη βάση εθνικής αυτοδέσμευσης και αποδοχής εκ μέρους των Ελλήνων μίας μακροπρόθεσμης λιτής δημοσιονομικής διαχείρισης, η οποία θα προκύψει μέσα από διαδικασία εθνικής συνεννόησης που θα πρέπει να ξεκινήσει την επομένη των ευρωεκλογών τονίζει ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.
 
Σε άρθρο του στην «Καθημερινή» τονίζει χαρακτηριστικά: «Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα πρέπει την επομένη να αρχίσει η διαδικασία της εθνικής συνεννόησης. Είτε βρει τη σημερινή κυβέρνηση εξασθενημένη είτε όχι».
 
Και συνεχίζει: «Θεωρώ ότι η πολιτικά γνήσια-και δημοκρατικά υπεύθυνη-προσέγγιση θα ήταν η διαπραγμάτευση και η εθνικά φερέγγυα σύναψη μιας παρόμοιας συμφωνίας στο πλαίσιο μιας Μεσοπρόθεσμης Πλατφόρμας Διάσωσης που θα στηριχθεί από όλα τα ιδεολογικά και κοινωνικά ρεύματα σε επίπεδο κορυφής.
 
»Το εθνικό σχέδιο αυτοδέσμευσης που έτσι θα συγκροτηθεί, και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης – προσοχή! Διαπραγμάτευσης που σε τέτοια βάση θα διεξαχθεί – θα τεθεί εν συνεχεία στην κρίση της βουλευτικής κάλπης. Για τη διαφωτισμένη και όχι συνθηματολογημένη, κρίση του λαού». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:58