29/02/2020 08:34:20

Άρειος Πάγος: Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη Λίστα Λαγκάρντ

Άρειος Πάγος: Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη Λίστα Λαγκάρντ - Media

Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τη Λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο συνεδρίασε με απόλυτη μυστικότητα το Σάββατο στον Άρειο Πάγο.

Πρόκειται, με βάση και τη δίωξη της Βουλής, για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα (απιστία,νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος).

Με το βούλευμά τους οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι δεν είναι παραγεγραμμένα τα αδικήματα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αποφασίζοντας ότι η Βουλή της μίας μέρας που σχηματίστηκε μεταξύ δύο εκλογικών αναμετρήσεων δεν μπορεί να συνυπολογιστεί στον χρόνο για τη συμπλήρωση της αποσβεστικής προθεσμίας και της εξάλειψης του αξιοποίνου των αδικημάτων που του αποδίδονται.

Συγκεκριμένα έκριναν ότι η δίωξη από τη Βουλή κινήθηκε εντός της αποσβεστικής προθεσμίας γιατί η επόμενη Βουλή που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, δεν είχε σύνοδο. Κατά συνέπεια, συνέχισαν οι δικαστές, η επόμενη σύνοδος που άρχισε η αποσβεστική προθεσμία είναι αυτή που εξελέγη Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Άρα νόμιμα η Βουλή άσκησε τη δίωξη σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.