search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:13
MENU CLOSE

Βάφτισε παιδί ανύπαντρου ζευγαριού ο Πάπας Φραγκίσκος

13.01.2014 05:34
Βάφτισε παιδί ανύπαντρου ζευγαριού ο Πάπας Φραγκίσκος - Media

Ξάφνιασε για ακόμα μια φορά ο Πάπας Φραγκίσκος, καθώς βάφτισε ένα παιδί ζευγαριού εκτός γάμου.

Ξάφνιασε για ακόμα μια φορά ο Πάπας Φραγκίσκος, καθώς βάφτισε ένα παιδί ζευγαριού εκτός γάμου.

Συγκεκριμένα, ο Ποντίφικας βάφτισε την Κυριακή ένα παιδάκι ενός ζευγαριού εκτός γάμου, κατά τη διάρκεια τελετής στην Καπέλα Σιξτίνα, στη Ρώμη.

Οι γονείς, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και το βρέφος, έλαβαν μέρος στο «παραδοσιακό βάπτισμα του Κυρίου» με ακόμα 31 ζευγάρια, στη μνήμη του Αγίου Ιωάννη που βάφτισε τον Ιησού.

Ο Πάπας σε κηρύγματά του έχει ενθαρρύνει του Καθολικούς ιερείς να βαπτίζουν τα παιδιά των άγαμων γυναικών προκειμένου να ασπασθούν τη Χριστιανική πίστη, καλώντας τους να μην είναι «υποκριτές».

Σύμφωνα με το Vatican Network, ο Πάπας είπε: «Εσείς οι γονείς που έχετε ένα αγόρι ή ένα κορίτσι και θέλετε να το βαφτίσετε, αλλά σε λίγα χρόνια θα μπορούσαν να είναι εκείνοι, αυτοί που θα έχουν ένα μωρό για να βαφτίσουν ή ένα εγγόνι… Και έτσι συνεχίζεται η πίστη. Τι σημαίνει αυτό; Θα σας πω απλά αυτό: είστε εκείνοι που μεταδίδετε την πίστη, οι πομποί, έχετε καθήκον να περάσετε  την πίστη σε αυτά τα παιδιά. Είναι η πιο όμορφη κληρονομιά που μπορείτε να τους αφήσετε: η πίστη».

Η βάφτιση έγινε κάτω από την περίφημη τοιχογραφία του Μιχαήλ Άγγελου, στην ίδια αίθουσα στην οποία ο Πάπας εξελέγη στις 13 Μαρτίου ως ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας τα τελευταία 1600 χρόνια.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ποντίφικας, είχε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με την 35χρονη Anna Romano, η οποία είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί και του έστειλε επιστολή, εξηγώντας του τη δραματική προσωπική της ιστορία.

Το Γραφείο Τύπου του Βατικανού δεν είχε επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει τα τηλεφωνήματα του Ποντίφικα, υποστηρίζοντας πως «τα ιδιωτικά θέματά του τα αποφασίζει μόνος του».

Η 35χρονη ωστόσο είχε δηλώσει: «Δεν ξέρω αν θα βρει χρόνο να βαφτίσει το παιδί που θα γεννηθεί στις αρχές του Απριλίου, αλλά αν είναι αγόρι θέλω να το ονομάσω Φραγκίσκο. Με έκανε τόσο χαρούμενη, μου έδωσε δύναμη. Θέλω και οι άλλες γυναίκες που νιώθουν μακριά από την Εκκλησία να εμπνευστούν από την ιστορία μου και να καταλάβουν ότι οι άνδρες που επέλεξαν δεν είναι άξιοι ούτε να είναι πατέρες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:09