12/08/2020 03:52:37

Δεν κατεβαίνει για δήμαρχος η Όλγα Κεφαλογιάννη

Φωτιές «άναψε» στις παραλίες των Σφακίων η Όλγα Κεφαλογιάννη (Photo) - Media

Την ικανοποίησή της για την τροχιά σταθερότητας που έχει μπει η Ελλάδα εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ παράλληλα έβαλε «φρένο» σε κάθε σενάριο υποψηφιότητάς της στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
 
Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ προκειμένου να μιλήσει για την πορεία του τουρισμού, η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν αν θα κατέβει υποψήφια δήμαρχος στην Αθήνα, με την απάντησή της να είναι άμεση και κατηγορηματική: «Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι δεν είναι στις προθέσεις μου», ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι αυτή είναι μια θέση που πρέπει να καλύψει κάποιος που έχει γνώσεις από θέματα αυτοδιοίκησης, κάτι που η ίδια δεν διαθέτει.
 
Όσον αφορά τα «εξαιρετικά αποτελέσματα» του τουρισμού το 2013, η υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως αυτά ήταν αποτέλεσμα του μηνύματος και της εικόνας σταθερότητας που μπόρεσε να δώσει η χώρα, ειδικά μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2012.
 
«Δείξαμε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά σταθερότητας, ήταν πολύ σημαντικό [...] Ο ξένος δεν έρχεται στην Ελλάδα όταν βλέπει απεργίες και πανό στην Ακρόπολη», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη.
 
Σημείωσε μάλιστα πως έως τον Ιούνιο του 2012 ορισμένες αγορές της χώρας κατέγραφαν απώλειες 20 έως 30%, αλλά «μετά τις εκλογές άλλαξε η τάση», και εν τέλει το 2012 ολοκληρώθηκε με οριακά θετικό αποτέλεσμα.
 
Αναφερόμενη στα αποτελέσματα του 2013, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως, στο πλαίσιο της προσπάθειας «να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας» στο εξωτερικό, «πήγαμε σε όλες τις παραδοσιακές μεγάλες αγορές μας» αλλά και στις αναδυόμενες.
 
Πρόσθεσε πως καταβάλλεται μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν της χώρας πέρα από το τυπικό δίπολο «ήλιος και θάλασσα», με την προβολή των κρυμμένων ομορφιών της Ελλάδας, αλλά και με προώθηση άλλων τύπων τουρισμού, όπως ο ιαματικός.
 
Τέλος, ερωτηθείσα για το μέλλον της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως η τουριστική αναβάθμιση της πρωτεύουσας είναι «το μεγάλο στοίχημα». Υπογράμμισε τη σημασία της ευαισθητοποίησης του κάθε πολίτη στην προσπάθεια αισθητικής βελτίωσης της εικόνας της πόλης, ειδικά σε σημαντικές ζώνες και διαδρομές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.