search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:53
MENU CLOSE

Μία εβδομάδα επιπλέον διακοπές για τους μαθητές

13.01.2014 12:55
Μία εβδομάδα επιπλέον διακοπές για τους μαθητές - Media

Τη διακοπή της σχολικής περιόδου την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας (3 Μαρτίου) αποφασίζει όπως φαίνεται το υπουργείο Παιδείας για να τονώσει τον τουρισμό.

 
Τη διακοπή της σχολικής περιόδου την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας (3 Μαρτίου) αποφασίζει από μέρα σε μέρα το υπουργείο Παιδείας, μετά από σχετικό αίτημα της τουριστικής κοινότητας προς τον πρωθυπουργό, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
 
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να αναληφθεί στα πρότυπα αντίστοιχου θεσμού («Λευκή Εβδομάδα») που τηρούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ο οποίος είναι συνδεδεμένος με διακοπές σε ορεινούς -συχνά χιονισμένους- προορισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, η απόφαση είναι ουσιαστικά ειλημμένη και αυτά τα 24ωρα το υπουργείο Παιδείας μελετά τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου προκειμένου αυτή να πλήξει όσο τον δυνατόν λιγότερο τη διδασκαλική περίοδο.
 
Στο τραπέζι βρίσκονται προτάσεις όπως η περικοπή ημερησίων εκδρομών – περιπάτων και η επίσπευση έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Η σχολική ανάπαυλα του Μαρτίου αποτελεί αίτημα παραγόντων του ελληνικού τουρισμού, ιδίως της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, οι οποίοι προσδοκούν στην ενίσχυση του κλάδου μέσα από εξορμήσεις των -αποδεσμευμένων από τις σχολικές υποχρεώσεις- οικογενειών.
 
Μετά τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού, οι συναρμόδιοι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού προωθούν την ικανοποίηση του αιτήματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:53