search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:05
MENU CLOSE

Αυξάνεται (θεωρητικά) από σήμερα η τιμή των τσιγάρων!

13.01.2014 18:33
Αυξάνεται (θεωρητικά) από σήμερα η τιμή των τσιγάρων! - Media

Επανήλθε, διορθωμένη, στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση σε όλα τα προϊόντα καπνού,  η οποία αντικαθιστά το μέτρο της επιβολής εισιτηρίου 25 ευρώ στα νοσοκομεία. 

 
Επανήλθε, διορθωμένη, στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση σε όλα τα προϊόντα καπνού (και τα πούρα), η οποία αντικαθιστά το μέτρο της επιβολής εισιτηρίου 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

Οι καπνιστές θα πρέπει να περιμένουν άμεση αύξηση στα τσιγάρα, καθώς η τροπολογία έχει ισχύ από σήμερα.

Οι αυξήσεις των φόρων, μεταφράζονται σε αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά 5 λεπτά το πακέτο, στα στριφτά η αύξηση φτάνει στα 7 λεπτά για τη συσκευασία καπνού των 20 γραμμαρίων, ενώ στα πούρα η αύξηση είναι 1 ευρώ ανά συσκευασία λιανικής πώλησης με τιμή 100 ευρώ.
 
Εκτός από τα οικονομικά οφέλη που υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα έχει από την αύξηση της τιμής των 5 λεπτών, αναμένει και «μείωση της κατανάλωσης προϊόντων που είναι επιβλαβή για την υγεία», όπως αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44