search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:43
MENU CLOSE

Αντίθετοι οι καθηγητές στη «λευκή εβδομάδα»

14.01.2014 14:53
Αντίθετοι οι καθηγητές στη «λευκή εβδομάδα» - Media

Κατά της «λευκής εβδομάδας» – και του συνεπαγόμενου κλεισίματος των σχολίων τάχθηκε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, αναφέροντας ότι είναι «ανάρμοστο και ανεπίτρεπτο οι όποιες αποφάσεις για τις σχολικές εκδρομές να καθορίζονται από προτάσεις προς όφελος των ξενοδόχων». Μέχρι τις 17 Ιανουαρίου η τελική απόφαση της κυβέρνησης.

 
Κατά της «λευκής εβδομάδας» – και του συνεπαγόμενου κλεισίματος των σχολίων τάχθηκε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, αναφέροντας ότι είναι «ανάρμοστο και ανεπίτρεπτο οι όποιες αποφάσεις για τις σχολικές εκδρομές να καθορίζονται από προτάσεις προς όφελος των ξενοδόχων». 
 
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Θ. Κοτσιφάκης σημείωσε ότι ότι «το θέμα της ''λευκής εβδομάδας'' δεν απασχολεί τόσο την εκπαίδευση όσο τους ξενοδόχους, οι οποίοι θέλουν να κερδίσουν και σκέφθηκαν αυτό τον τρόπο».
 
«Το να γίνεται μια εκπαιδευτική αλλαγή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι πρωτοφανές. Είναι άλλο πράγμα το πώς θα οργανώνονται οι εκδρομές, πώς θα συνδέονται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πώς θα συμβάλει η Πολιτεία να συμμετέχουν όλα τα παιδιά σε αυτές και άλλο να κλείνουν τα σχολεία για να πηγαίνουν (εκδρομές) τα παιδιά με τις οικογένειές τους, όπως έχει διατυπωθεί στο σχετικό αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων, προκειμένου όπως διατείνονται να πηγαίνουν όλοι φθηνές οικογενειακές διακοπές π.χ. για σκι», ανέφερε.
 
«Δεν ξέρω», πρόσθεσε, «ποιες οικογένειες νομίζουν ότι θα πηγαίνουν για σκι ή αν γνωρίζουν ότι οι ελληνικές οικογένειες δεινοπαθούν από τα μέτρα λιτότητας, ότι πολλές οικογένειες έχουν έναν και δύο άνεργους στο σπίτι και ότι πολλά παιδιά έρχονται στο σχολείο και δεν έχουν τα στοιχειώδη για να φάνε κανονικά, ότι οι οικογένειες πληρώνουν τα χαράτσια και δεν έχουν τη δυνατότητα να ζεστάνουν τα παιδιά τους».
 
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ άσκησε κριτική στην υπό συζήτηση πρόταση κάνοντας αναφορά στις κοινωνικές συνθήκες που καθιστούν το μέτρο πρακτικά μη εφαρμόσιμο:«Δηλαδή, να κλείσουν τα σχολεία και οι οικογένειες από μόνες τους να πάρουν τα παιδιά τους να πάνε… Ποιοι γονείς; Αυτοί που εργάζονται ή οι γονείς που είναι άνεργοι; Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να πάνε; Ποιος άνεργος έχει τη δυνατότητα για διακοπές, αλλά και ως εργαζόμενος πάλι δεν μπορείς να πας».
 
Τέλος, ο Θέμης Κοτσιφάκης είπε ότι «το να μιλάνε για ''λευκή εβδομάδα'' και για σκι προσβάλλει τη στοιχειώδη νοημοσύνη» και ζήτησε από  την κυβέρνηση αντί να συζητάει γι’ αυτό το θέμα, να «ασχοληθεί για να λύσει κάποιο από τα προβλήματα των σχολείων που έχει προκαλέσει η πολιτική της». 
 
Μέχρι τις 17 Ιανουαρίου η τελική απόφαση
 
Έως την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ημερών της «Λευκής Εβδομάδας» όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο υπουργείο Παιδείας.
 
«Μελετάμε την πρόταση με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και όχι αποσπασματικά. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα εντάσσονται μέσα στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε μετά την συνάντηση η Ο. Κεφολογιάννη.
 
Την πρόταση για τη «Λευκή Εβδομάδα», κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, προκειμένου να τονωθεί ο χειμερινός τουρισμός.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:42