search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:24
MENU CLOSE

Αποδοτικότερες οι γυναίκες από τους άντρες διευθυντές

14.01.2014 16:16
Αποδοτικότερες οι γυναίκες από τους άντρες διευθυντές - Media

Καλύτερα αποτελέσματα κερδοφορίας έχουν οι εταιρείες με γυναίκες επικεφαλής, σύμφωνα με μελέτη της ICAP, παρά τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις που δυσκολεύουν την ανέλιξή τους.

 
Καλύτερα αποτελέσματα κερδοφορίας έχουν οι εταιρείες με γυναίκες επικεφαλής, σύμφωνα με μελέτη της ICAP, παρά τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις που δυσκολεύουν την ανέλιξή τους.
 
Η ICAP διαπιστώνει ότι οι γυναίκες ως επικεφαλής μιας εταιρείας εντοπίζονται κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (30% στις ΕΠΕ) ενώ ο αριθμός τους είναι αισθητά μειωμένος στις μεγάλες εταιρείες (πάνω από 50 εκατ. τζίρο και 250 εργαζομένους). Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, μόλις το 9% είναι στελέχη μεγάλων εταιρειών ενώ από αυτό το ποσοστό το  το 81% έχουν κάποια μετοχική σχέση.
 
Επιπλέον, η μελέτη δείχνει ότι οι εταιρείες με γυναίκες επικεφαλής έχουν καλύτερα αποτελέσματα κερδοφορίας αφού στο σύνολο των 22.500 εταιρειών οι γυναίκες πέτυχαν περιθώριο EBITDA 10.6% έναντι 6.5% του συνόλου και ότι από τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες, το 11% διοικούνται από γυναίκες, που πέτυχαν περιθώριο EBITDA 18.8% έναντι 10.5% του συνόλου. Ακόμα είναι αξιοπρόσεκτο ότι από τις γυναίκες CEOs του Δείγματος, το 40% είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού, 53% εργάζονται πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα και περισσότερες από 87% τοποθετούν την καριέρα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους.
 
Σύμφωνα με τη μελέτη οι εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες έχουν αυξηθεί ενώ το μοτίβο αυτό καθιερώνεται, καθώς μία στις πέντε εταιρείες διοικείται από γυναίκα (4670 εταιρείες σε σύνολο 22.500 που δημοσίευσαν ισολογισμό για το 2012, ήτοι 21% που αυξήθηκε από το 19% του 2011.
 
Τα πιο πάνω ευρήματα είναι μια ισχυρή ένδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων που έχουν οι γυναίκες στελέχη. Παρά τα πλεονεκτήματα όμως αυτά των γυναικών, παρατηρούνται σημαντικές δυσκολίες στην ανέλιξή τους, οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονται από την επιφυλακτική στάση και την προκατάληψη πολλών εταιρειών.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15