search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:56
MENU CLOSE

Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στη Βουλή για την τρομοκρατία

14.01.2014 16:33
Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στη Βουλή για την τρομοκρατία - Media

Το θέμα της τρομοκρατίας, με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές, βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων λεκτικών διαξιφισμών ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή και τη βουλευτή της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, ενώ ο υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε λόγο για επιλεκτική καταδίκη της βίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα της τρομοκρατίας, με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές, βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων λεκτικών διαξιφισμών ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή και τη βουλευτή της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, ενώ ο υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε λόγο για επιλεκτική καταδίκη της βίας από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θυσίασε βουλευτή του αντί να απονομιμοποιήσει τα φαινόμενα «Ιακωβίνων» της εγχώριας τρομοκρατίας» είπε η Κ.Παπακώστα ενώ ο ο Σ.Κοντονής χαρακτήρισε «γελοία τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή τη συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση δύο κοινοτικών οδηγιών που αφορούν το δικαίωμα σε διερμηνεία και μετάφραση κατά την ποινική διαδικασία και το δικαίωμα ενημέρωσης στο πλαίσιο των ποινικών διαδικασιών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι υπάρχουν στην κυβέρνηση συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες από την απόδραση Ξηρού και χαρακτήρισε απαράδεκτο να διοχετεύεται από την κυβέρνηση δηλητήριο στην κοινή γνώμη και να περιορίζονται τα δικαιώματα των φυλακισμένων, σημειώνοντας ότι μόλις το 2,5% έχουν παραβιάσει τους όρους της άδειας. Εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης συγκεκριμένων πολιτικών ευθυνών που υπάρχουν για την απόδραση.

«Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει να λειτουργεί το κράτος δικαίου και όχι το κράτος έκτακτης ανάγκης», είπε.

Ο Σ. Κοντονής κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση ο συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να κριθεί για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του και όχι για την υπεράσπιση ενός πολίτη που εγκαλείται.

«Είναι βόμβα στα θεμέλια της δικονομίας να συκοφαντείτε συνηγόρους και μάρτυρες υπεράσπισης. Ακυρώνει το σύστημα δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση διχάζει τους πολίτες. Ασκεί αυτήν τη στιγμή τρομοκρατία κατά δικηγόρων και μαρτύρων. Αυθαιρετείτε πολιτικά υπό το κράτος της κατάρρευσής σας. Είναι ένας κακός κατήφορος αυτός για τον ευρωπαϊκό και νομικό πολιτισμό μας που πρέπει να σταματήσει», ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής.

«Εμφανίζεται επιλεκτική καταδίκη της βίας από το κόμμα σας. Δεν την καταδικάζετε πάντα. Το κράτος δικαίου δεν είναι μόνο για να το επικαλούμαστε αλλά και για να υπερασπιζόμαστε τις δομές του» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θυσίασε βουλευτή του αντί να απονομιμοποιήσει τα φαινόμενα «Ιακωβίνων» της εγχώριας τρομοκρατίας. Και ο Λένιν και ο Γκεβάρα αποκηρύσσουν την ατομική τρομοκρατία. Επιχειρείτε να νομιμοποιήσετε και να ιδεολογικοποιήσετε πολιτικά την τρομοκρατία», αντέτεινε η Κατερίνα Παπακώστα.

Οι αναφορές αυτές ανέβασαν τους τόνους, με τον Σ. Κοντονή να αναφέρει ότι «είναι γελοία τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ» και τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης Κυριάκο Βιρβιδάκη, να προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα και να ζητά να διαγραφεί από τα πρακτικά η επίμαχη φράση.

Η Κ. Παπακώστα επέμεινε στις κατηγορίες της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για αόριστες και προσβλητικές συκοφαντίες.

«Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε απερίφραστα τα προϊόντα βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται; Γιατί για εμάς η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα ιστορικά», είπε ο  Σ. Κοντονής, και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Επιτροπής σημείωσε:

«Όταν προσβάλλονται κόμματα κατά σκαιότατο τρόπο, καθήκον του προεδρείου είναι επίσης να επαναφέρει στην τάξη αυτούς που απαράδεκτα μιλάνε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Να τελειώνει αυτή η ιστορία. Αρκετά γελάσαμε».

«Καταγράφω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της βίας από όπου και αν προέρχεται», σημείωσε ο Κ. Βιρβιδάκης καλώντας τους βουλευτές να κλείσουν το θέμα.
Ωστόσο, η Κ. Πακακώστα συνέχισε, καταγγέλλοντας ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «έχουν αποδυθεί τελευταία, σε λεκτική κακοποίηση αντιπάλων τους με τρόπο ανοίκειο σε μια προσπάθεια να τους τρομοκρατήσει».

«Είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ότι γελάσαμε αρκετά με αυτή την ιστορία. Δεν γελούν όμως καθόλου τα θύματα της 17Ν από τις επιθέσεις που δέχτηκαν από την τρομοκρατία. Ο καθένας εδώ μέσα οφείλει να μην εμπλέκει τα νομοθετήματα με τις τρομοκρατικές πράξεις», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε:

«Το περιεχόμενο της πολιτικής των κομμάτων πρέπει να είναι καθαρό. Είναι κοινό μυστικό ότι δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν σε κομουνιστική τάση πιστεύουν στην απαλλοτρίωση των τραπεζών. Αυτές οι απόψεις χαιρετίστηκαν και από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ. Λαφαζάνη. Δεν είναι δυνατό να λοιδορούνται και να προπηλακίζονται λεκτικά οι αντίπαλοι των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και να έχουν και την απαίτηση να μην κατηγορούνται ότι είναι θολό το πεδίο της πολιτικής τους.

Όταν ήρθε η ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση και να τοποθετηθεί για την τρομοκρατία, μέσω της "Αυγής" να νομιμοποιεί την τρομοκρατία με την επίφαση του συντάγματος», επέμεινε η Κ. Παπακώστα.

Ο Σ. Κοντονής ανταπάντησε ότι τα περί αστειότητας που είχε αναφέρει νωρίτερα, αφορούσαν τις κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή του στην τρομοκρατία και όχι στα θύματα των οικογενειών που προέκυψαν από τη δράση της τρομοκρατίας.

«Τα φαινόμενα της τρομοκρατίας τα καταδίκασε από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα καταδικάζει», πρόσθεσε ο Σταύρος Κοντονής.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53