search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:59
MENU CLOSE

Ν. Αφρική: Θανάτωσαν ελέφαντα σε πάρκο γιατί ήταν επιθετικός! (Video)

14.01.2014 17:47
Ν. Αφρική: Θανάτωσαν ελέφαντα σε πάρκο γιατί ήταν επιθετικός! (Video) - Media

Οι υπεύθυνοι του Kruger Park της Νοτίου Αφρικής, κοντά στα σύνορα με τη Ζιμπάμπουε και την Μοζαμβίκη αποφάσισαν να θανατώσουν ελέφαντα γιατί είχε δείξει «επανειλημμένα» επιθετική συμπεριφορά. 

 
Οι υπεύθυνοι του Kruger Park της Νοτίου Αφρικής, κοντά στα σύνορα με τη Ζιμπάμπουε και την Μοζαμβίκη, αποφάσισαν να θανατώσουν ελέφαντα γιατί έδειξε επιθετική συμπεριφορά στους τουρίστες!
 
Ο αρσενικός ελέφαντας επιτέθηκε σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για την επίσκεψη στο πάρκο μια δασκάλα από την Μεγάλη Βρετανία, η Σάρα Μπρουκς και ο μνηστήρας της Ζάνς Ντε Κλερ, που είχαν ταξιδέψει εκεί για να γιορτάσουν τον αρραβώνα τους.
 
Ενώ αρχικά ο ελέφαντας ήταν μπροστά τους, στη συνέχεια γύρισε, στάθηκε για λίγο προχώρησε σε επίθεση.
 
Το τεράστιο ζώο άρχισε να περιτριγυρίζει το αυτοκίνητο μέχρι που το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει αναστροφή. Τότε ο ελέφαντας όρμηξε επάνω και αναποδογύρισε το όχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Σημειώνεται πως η βρετανίδα δασκάλα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε αεροπορικά στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε αρκετές ημέρες.
 
Οι υπεύθυνοι του πάρκου θανάτωσαν με πυροβολισμό το ζώο.

Σημειώνεται ωστόσο πως ο αρσενικός ελέφαντας βρισκόταν σε οίστρο, κάτι που σημαίνει ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης ανεβαίνουν κατά 60 φορές ενώ παράλληλα είχε και μία πληγή.

Οι αφρικανικοί ελέφαντες μπορεί να φτάσουν και τους έξι τόνους σε βάρος.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για το τρίτο περιστατικό στη σειρά.
 
Στις αρχές Δεκεμβρίου ένας ακόμα ελέφαντας "καταδικάστηκε" διά πυροβολισμού όταν επιτέθηκε σε φύλακα, αγνοώντας τις προειδοποιητικές βολές.

Επίσης τον περασμένο Απρίλιο ένας άλλος επιτέθηκε και αναποδογύρισε το αυτοκίνητο επισκεπτών

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει ποιος είχε τη λογική συμπεριφορά. Ο ελέφαντας που αισθάνθηκε απειλούμενος ή οι τουρίστες που μπαίνουν στο φυσικό τους περιβάλλον. 

Πηγή: Dailymail

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:59