search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:51
MENU CLOSE

Ελεύθερος ο Καραμολέγκος – Συλλήψεις απαγωγέων

15.01.2014 15:18

Ελεύθερος είναι ο επιχειρηματίας Εμμανουήλ Καραμολέγκου ο οποίος είχε απαχθεί το βράδυ της Τρίτης. Σε μπλόκο της αστυνομίας συνελήφθη και ο δεύτερος από τους απαγωγείς. 

 
Ελεύθερος είναι ο επιχειρηματίας Εμμανουήλ Καραμολέγκος ο οποίος είχε απαχθεί το βράδυ της Τρίτης.

Όπως αναφέρεται, ο ένας εκ των απαγωγέων, υπήκοος Μολδαβίας, παραδόθηκε το απόγευμα στο Α.Τ. Κερατέας, όπου και κρατείται.

Αργά το απόγευμα συνελήφθη σε μπλόκο της αστυνομίας και ο δεύτερος εκ των απαγωγέων, ο οποίος εντοπίστηκε σε ταξί. 

Η Αστυνομία αναζητά ακόμα δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το χρονικό της απαγωγής και των συλλήψεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγωγή του αρτοβιομήχανου έγινε το βράδυ της Τρίτης στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Οσας στο Κορωπί, μεταξύ 22.55 και 23.05, την ώρα που ο επιχειρηματίας επέστρεφε σπίτι του που βρίσκεται στην περιοχή της Πεντέλης.
 
Οι απαγωγείς, σύμφωνα με  πληροφορίες, ήταν τέσσερις και κινήθηκαν ως εξής: Πλεύρισαν με δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, το ακινητοποίησαν και δύο από αυτούς μπήκαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητου αιφνιδιάζοντας τον επιχειρηματία.

Οι δράστες είχαν νοικιάσει ταξί ώστε να μην κινήσουν υποψίες και αφού έβαλαν τον επιχειρηματία στο πορτ μπακάζ του οχήματος έκαναν βόλτες στην Αθήνα επί ώρες.
 
Στη συνέχεια κατέφυγαν σε μια αγροικία κοντά στο δάσος Κουβαρά όπου άφησαν τον Ε. Καραμολέγκο μόνο με τον Μολδαβό ο οποίος φέρεται να ήταν υπάλληλός του.
 
Το πρωί της Τετάρτης ανάγκασαν τον επιχειρηματία να τηλεφωνήσει στον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησής του από τον οποίο ζητήθηκαν 2 εκατ. ευρώ ως λύτρα.
 
Ο επιχειρηματίας στη συνέχεια έπεισε τον Μολδαβό απαγωγέα του να παραδοθεί και μαζί μετέβησαν στο Α.Τ. Κερατέας.
 
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο επιχειρηματίας στον σκοπό του Α.Τ. Κερατέας: «Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη στη ζωή μας και αυτός ο άνθρωπος πίσω μου (ο Μολδαβός) έκανε ένα λάθος και θέλει να σας το πει».
 
Στην κατοχή του Μολδαβού βρέθηκαν ένα πιστόλι τύπου τοκάρεφ και μια χειροβομβίδα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία σχετικά με το περιστατικό αναφέρεται:

«Εξιχνιάστηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση απαγωγής γνωστού επιχειρηματία και δυο (2) από τους δράστες συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.
 
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην περιοχή του Γέρακα Αττικής, άγνωστοι δράστες, με τη χρήση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και την απειλή όπλων, απήγαγαν γνωστό επιχειρηματία και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.
 
Οι δράστες, ήρθαν τηλεφωνικά σε επικοινωνία με την οικογένεια του απαχθέντα και απαίτησαν τη καταβολή λύτρων για την απελευθέρωσή του.
 
Από την πρώτη στιγμή, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων αστυνομικών.
 
Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς.
 
Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα-ενέδρες και αποκλείστηκαν, με ανάλογες δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.
 
Ένας από τους δράστες, στον οποίο είχε ανατεθεί η φύλαξη του επιχειρηματία, συναισθανόμενος την πίεση από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών και υπό το φόβο της επερχόμενης σύλληψής του, παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ, μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου και συνελήφθη.
 
Όπως προέκυψε, πρόκειται για αλλοδαπό υπήκοο Μολδαβίας, ηλικίας 37 ετών, ο οποίος κρατούσε τον επιχειρηματία σε οίκημα στην περιοχή της Κερατέας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι και χειροβομβίδα ανατολικού τύπου καθώς και ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες.
 
Στη συνέχεια, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή, μετά από καταδίωξη, άλλος ένας (1) δράστης, αλλοδαπός, η εθνικότητα του οποίου δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:51