search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:06
MENU CLOSE

Η ηρωίδα της πρώτης σκηνοθετικής απόπειρας της ηθοποιού Βαλέρια Γκολίνο είναι μια νέα και όμορφη Ιταλίδα, με τη βιτρίνα μιας καθ’ όλα φυσιολογικής ζωής – ένας πατέρας, ένας εραστής, μια δουλειά στο πανεπιστήμιο.

Σκηνοθεσία: Βαλέρια Γκολίνο
Πρωταγωνιστούν: Τζασμίν Τρίνκα, Κάρλο Τσέκι, Λίμπερο ντε Ριέντζο
 
Η ηρωίδα της πρώτης σκηνοθετικής απόπειρας της ηθοποιού Βαλέρια Γκολίνο είναι μια νέα και όμορφη Ιταλίδα, με τη βιτρίνα μιας καθ’ όλα φυσιολογικής ζωής – ένας πατέρας, ένας εραστής, μια δουλειά στο πανεπιστήμιο. Όταν αποφασίζει να ταξιδέψει στο Μεξικό, δύσκολα υποψιαζόμαστε τον πραγματικό της στόχο: να αγοράσει βαρβιτουρικά για τους ασθενείς της και να τους βοηθήσει να φύγουν από τη ζωή με διακριτικότητα και αξιοπρέπεια. Διότι η νεαρή κοπέλα, με το παρατσούκλι «Μέλι» για τη γλυκύτητα στο κρυφό επάγγελμά της, είναι ο εξολοθρευτής άγγελος για όσους επιλέγουν την οδό της ευθανασίας.
Θέτοντας στο κέντρο της ταινίας της μια επιλογή που συνεχίζει να αποτελεί ταμπού, η Γκολίνο δεν αναλώνεται στην πολεμική του διλήμματος «υπέρ ή κατά», αλλά απομονώνει τη νεαρή γυναίκα απέναντι στο τελετουργικό του θανάτου. Για το «Μέλι» – και για την ηρωίδα με το ίδιο ψευδώνυμο – η υποβοηθούμενη αυτοκτονία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με σλόγκαν ή με έτοιμες ιδέες, και κάθε φορά αποτελεί ένα νέο αβάσταχτο βάρος. Η Γκολίνο εμμένει στην ιδιαιτερότητα κάθε τελετουργίας και στην ευθύνη που πρέπει να αντιμετωπιστεί ξανά και ξανά, κινηματογραφώντας με σχεδόν φετιχιστική αλλά φινετσάτη εμμονή την πρωταγωνίστριά της Τζασμίν Τρίνκα. Με το σχεδόν ανδρόγυνο πρόσωπό της και το ζωηρό βλέμμα που λειτουργεί σαν μάσκα, η Τρίνκα γεμίζει τα πλάνα με μια σιωπή αρκετά ερμητική, ώστε να γεννά ερωτήματα, και με αρκετές χαραμάδες, ώστε να ξεπηδά ο πόνος. Απόλυτα επικεντρωμένη στην ηρωίδα της, η Γκολίνο κάποιες φορές δίνει την εντύπωση ότι επαναλαμβάνεται ή ότι διστάζει να ανοίξει τον ορίζοντα του βλέμματός της, όμως η ευαισθησία του ντεμπούτου της παραμένει αξιοπρόσεκτη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:06