search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:35
MENU CLOSE

Χρυσές τελετές, βαρετές βραδιές

16.01.2014 22:00
Χρυσές τελετές, βαρετές βραδιές - Media

Χρυσές Σφαίρες, Χρυσές Μπάλες, σύντομα και χρυσά αγαλματίδια… Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ισχύει το «ό,τι λάμπει είναι χρυσός».

Χρυσές Σφαίρες, Χρυσές Μπάλες, σύντομα και χρυσά αγαλματίδια… Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ισχύει το «ό,τι λάμπει είναι χρυσός». Δύο μεγάλες βιομηχανίες, κινηματογράφου και αθλητισμού, είχαν την τιμητική τους πριν από λίγες μέρες με την απονομή διακρίσεων. Μην συγκρίνουμε, βέβαια, τα ασύγκριτα. Η λάμψη και η γκλαμουριά των εκάστοτε τελετών της έβδομης τέχνης είναι συνυφασμένη εξ ορισμού με το κόκκινο χαλί. Αυτό ζήλεψαν και οι παράγοντες του αθλητισμού και καθιέρωσαν σχετικά πρόσφατα την απονομή της Χρυσής Μπάλας. Και εντάξει, μπορεί να χαζέψαμε τον Ρονάλντο κομψό μέσα στο αστραφτερό και καλοσιδερωμένο κοστούμι του, να ξαφνιαστήκαμε με το μπορντό κοστούμι του Μέσι, αλλά έκαστος στο είδος του. Όσο κι αν ο τζίρος της μπάλας είναι… υπερπαραγωγή, τα… χρυσά ανήκουν στο Χόλιγουντ, που είναι στημένο και προορισμένο για βραβεία, κόκκινα χαλιά, παρέλαση κοσμημάτων. * Για να είμαστε, όμως, και δίκαιοι, οι τελετές του Χόλιγουντ, είτε μιλάμε για τις Χρυσές Σφαίρες είτε για τα Όσκαρ (έχουμε μπει στην τελική ευθεία και για αυτά), είναι βαρετές, σπάνια ευχάριστες και συνήθως με αναλαμπές χιούμορ. Από τη φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών, η πιο χιουμοριστική ατάκα των δύο παρουσιαστριών, της Τίνα Φέι και της Έιμι Πόλερ, ήταν η εξής: «Το Gravity είναι μια ταινία στην οποία ο Τζορτζ Κλούνι προτιμά να χαθεί στο Διάστημα από το να περάσει λίγη ώρα με μια γυναίκα της ηλικίας του», είπαν και αναφέρονταν φυσικά στη Σάντρα Μπούλοκ, με αφορμή το βραβείο Σκηνοθεσίας στον Αλφόνσο Κουαρόν. Δεν πεθαίνεις και στα γέλια δηλαδή. Κάπως έτσι είναι κάθε χρόνο και η απόλυτη απονομή, η πιο αναμενόμενη βραδιά, αυτή των Όσκαρ. Είναι δυνατόν αυτή η βραδιά – σύμβολο της Μέκκας του κινηματογράφου, αποθέωση της τέχνης του κινηματογράφου, να είναι μια… μετριότατη ταινία μεγάλου μήκους; Κάθε χρόνο τα ίδια: Μπεν Χουρ σε διάρκεια, μέτρια σαπουνόπερα σε χιούμορ, διάλογοι πρωτοεμφανιζόμενου κινηματογράφου και εδώ και μερικά χρόνια βήμα για πολιτικές δηλώσεις. Το τελευταίο το είχε ανάγκη με έναν τρόπο η κατά τα άλλα αδιάφορη τελετή. Τις εντυπώσεις, άλλωστε, κάθε χρόνο κλέβει η παρέλαση στο κόκκινο χαλί. Τα λαμπερά ζευγάρια με τα πανάκριβα κοσμήματα και ρούχα. Η αντίστροφη μέτρηση, πάντως, άρχισε. Η τελετή θα γίνει στις 2 Μαρτίου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:33