search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:24
MENU CLOSE

Οριάνθη Παναγάρη: Η τελευταία μούσα του Μάικλ Τζάκσον

16.01.2014 22:00
Οριάνθη Παναγάρη: Η τελευταία μούσα του Μάικλ Τζάκσον - Media

Είναι Ελληνίδα – o μπαμπάς κατάγεται από το Βαρθολομιό Ηλείας –, είναι πανέμορφη και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο λαμπερά πρόσωπα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Είναι Ελληνίδα – o μπαμπάς κατάγεται από το Βαρθολομιό Ηλείας –, είναι πανέμορφη και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο λαμπερά πρόσωπα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Ο Κάρλος Σαντάνα την έχρισε διάδοχό του. Ο Μάικλ Τζάκσον την επέλεξε για τη θρυλική τελευταία περιοδεία του. Πέρασε από τα σκληρά μονοπάτια και τους λαβυρίνθους της ανδροκρατούμενης ροκ, αποσπώντας τον θαυμασμό του βαρέων βαρών Άλις Κούπερ. Έκανε ποδαρικό στην Αμερική μαζί με άλλους αστέρες του Χόλιγουντ και της μουσικής , καλεσμένη του ζεύγους Ομπάμα.           
 Δυο εκφραστικά μάτια, πρόσωπο με ιδιαίτερη ομορφιά, κορμί αισθησιακό κι ευγενικό, κίνηση φυγόκεντρη, που σβήνει με ένα λαμπερό χαμόγελο επιτυχίας. Κάπως έτσι θα μπορούσα να περιγράψω την Οριάνθη, που σίγουρα δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι.  
Αν το ένστικτο είναι η φωνή που κρύβουμε μέσα μας η οποία δεν μας αφήνει να λοξοδρομήσουμε και μας συνδέει με τις βαθύτερες επιθυμίες μας, τότε η Οριάνθη Παναγάρη ήξερε από τα πρώτα της βήματα τον δρόμο που θα ακολουθήσει. Νανουρισμένη με τον ήχο της κιθάρας – ο μπαμπάς παίζει μουσική σε ελληνικό συγκρότημα –, η Οριάνθη στα τρία της χρόνια σκαρφαλώνει στο πιάνο και στα έξι της παίζει ακουστική κιθάρα…  
   
Γεννήθηκε στην Αδελαΐδα
Στην Αδελαΐδα, όπου γεννήθηκε, ένας ραδιοφωνικός σταθμός έπαιζε ποπ και ροκ μουσική και κάποια βράδια, όταν δεν νύσταζε, καθόταν μπροστά στο παράθυρο και άκουγε Τζίμι Χέντριξ.
Η συνάντηση με τον Σαντάνα θα αλλάξει τη ζωή της. Στα 11 της θα ακούσει τον θρύλο της κιθάρας ζωντανά στη σκηνή και θα ζητήσει από τον πατέρα της να της αγοράσει μια ηλεκτρική κιθάρα, έστω και από δεύτερο χέρι. Αυτό ήταν! Πού μυαλό για σχολείο!
 Κοπάνες, μουντζουρωμένα διαγωνίσματα και στιχάκια στα βιβλία της Άλγεβρας. Η σκεπαστή βεράντα του σπιτιού της μετατρέπεται σε αυτοσχέδια σκηνή που πάλλεται από τους κιθαριστικούς αυτοσχεδιασμούς και την πληθωρική ενέργεια της έφηβης επίδοξης κιθαρίστριας. Είδωλό της ο Σαντάνα και οι πιο σκληροί ροκάδες.
Στα δεκατέσσερα έχει ήδη ηχογραφήσει τον πρώτο της δίσκο «Under the influence».  Παίζει κιθάρα σε μερικά από τα αναρίθμητα ροκ γκρουπάκια, γράφει στίχους και μουσική, δίνει τις πρώτες συναυλίες της σε μικρά κλαμπάκια. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβάλει την παρουσία της στην ανδροκρατούμενη μουσική σκηνή. Στο «βρόμικο» ροκ σύμπαν, η κατάξανθη, πανέμορφη Οριάνθη μοιάζει ξένη. Εκείνη, όμως, δεν το βάζει κάτω.
Η ευκαιρία να γίνει μέρος ενός μύθου παρουσιάζεται σπάνια στη ζωή ενός ανθρώπου – και, όταν εκείνη έρχεται, την αρπάζεις από τα μαλλιά. Κάπως έτσι αντέδρασε η Οριάνθη όταν ο Σαντάνα την προσκάλεσε να ανέβει μαζί του πάνω στη σκηνή. Επτά χρόνια μετά, ο βασιλιάς της κιθάρας ξαναπαίζει στην Αδελαΐδα. Μόνο που αυτή τη φορά, θα σολάρει μαζί με την Οριάνθη. Δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητας τι σκεφτόταν το 18χρονο κορίτσι όταν στάθηκε απέναντι στον «βασιλιά της κιθάρας». Εκείνος φαίνεται να γοητεύτηκε από το πληθωρικό της ταλέντο αφού την κράτησε όλο το βράδυ πάνω στη σκηνή να τον συνοδεύσει στο κονσέρτο του.   Ακολουθούν περιοδείες και εμφανίσεις με τους Στιβ Βάι, Πρινς , ZZ  TOP, μια εντυπωσιακή συμμετοχή στο Eric Clapton Crossroards Guitar Festival όπου η ξανθιά καλλονή δίνει το δικό της στίγμα και επιβάλλει δυναμικά την παρουσία της. Η εντυπωσιακή εμφάνισή της στο σόου της απονομής των 51ων βραβείων Γκράμι μαζί με την τραγουδίστρια της κάντρι Κάρι Άντεργουντ δεν θα περάσει απαρατήρητη από τον Μάικλ Τζάκσον.
Ιούλιος 2009. Τις παραμονές της επικείμενης παγκόσμιας περιοδείας του «This is it», που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, η τηλεόραση και τα μουσικά κανάλια παίζουν ένα βίντεο από τις πρόβες του Μάικλ Τζάκσον. Εκατομμύρια μάτια καρφώνονται στην αισθησιακή ξανθιά που σολάρει δίπλα στον «βασιλιά». Ελάχιστα λεπτά μετά την εκτέλεση του «They Don’t Care About Us» όλοι μιλούσαν για την ελληνικής καταγωγής κιθαρίστρια και το εκρηκτικό σόλο της.

Τρίτο άλμπουμ
Η Οριάνθη έχει χιούμορ, δεν ξεχνά ότι δεν χρειάζεται να παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά, και ξέρει από πρώτο χέρι ότι ροκ δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην αγέλαστα πρόσωπα, ακαδημαϊκές συνθέσεις, πομπώδεις δηλώσεις και αυτοκαταστροφική ζωή. Η 28χρονη μουσικός, η οποία φέτος κυκλοφόρησε το τρίτο της άλμπουμ, ζει εδώ και έξι χρόνια στο Λος Άντζελες. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως θα εμφανιστεί πρώτη στο #BeMyBand,το οποίο δίνει την ευκαιρία σε επίδοξους μουσικούς να παίξουν ζωντανά δίπλα σε έναν φτασμένο καλλιτέχνη, σε μια θρυλική σκηνή στο Λος Άντζελες.
Το ρολόι μετράει αντίστροφα. Οι αναγνώστες του διεθνούς κύρους μουσικού περιοδικού «Guitar Word» θα έχουν βγάλει ήδη την ετυμηγορία τους – θα δημοσιευθεί στο τέλος αυτού του μήνα– για τον καλύτερο κιθαρίστα της χρονιάς. Ανάμεσα στους προτεινόμενους κιθαρίστες ήταν  ο Έρικ Κλάπτον αλλά και η Οριάνθη με τις ελληνικές ρίζες. Κερδισμένη ή χαμένη, η Όρι, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, ήδη πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Γράφει μικρά δηλητηριώδη κομψοτεχνήματα όπως το «Heaven in this» που δεν προσφέρονται για… φιλήσυχους ακροατές, όλες οι γυναίκες θέλουν να της μοιάσουν, οι άντρες να την αγαπήσουν, και μπορεί να καυχιέται για την καταλυτική παρουσία της στη ροκ σκηνή.

H ΟΡΙΑΝΘΗ για…

τις επιρροές
● Ο πατέρας μου με ενθάρρυνε αρκετά και η μητέρα μου ισχυρίζεται ότι άκουγα κιθάρα, πριν ακόμη περπατήσω.
● Έχω εμπνευστεί από τον Στιβ Βάι , τον Άλις Κούπερ, τον Κάρλος Σαντάνα. Όμως, το «Voodoo Child» του Τζίμι Χέντριξ με έκανε να πω «…θα γίνω ροκ τραγουδίστρια».

το συναίσθημα πάνω στη σκηνή
● Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια… Είναι σαν τον παράδεισο!

τους ανθρώπους
● Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι εξωστρεφείς, που γελάνε, που ερωτεύονται, που ζουν.

το μέλλον
● Να συνεχίζω να παίζω μουσική, να επιστρέψω για μια συναυλία στην πόλη που γεννήθηκα την Αδελαΐδα, να κάνω ό,τι μπορώ για να εμπνεύσω τα νέα κορίτσια να παίξουν κιθάρα.

ΠΛΑΤΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ
● Για τα βινύλια που υπήρχαν στη συλλογή του πατέρα της: Τζίμι Χέντριξ, Έρικ Κλάπτον, Κάρλος Σαντάνα.
● Για την πρώτη της μεταχειρισμένη κιθάρα που δεν αποχωρίστηκε ποτέ.
● Για το 35λεπτο σόλο της με τον Κάρλος Σαντάνα μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της πόλης που γεννήθηκε.
● Για τη νύχτα της 29ης Οκτωβρίου του 2011. Το εκρηκτικό live με τον Άλις Κούπερ στο Alexandra Palace του Λονδίνου.
                                           
 ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΤΟΠΙΑ
● Οι συντηρητικοί καθηγητές και οι αποβολές στο σχολείο.
● Τα σκληρά αγόρια του ροκ. «Αυτό δεν είναι για τα κορίτσια, δεν μπορείς να το κάνεις!» της έλεγαν συχνά.
● Ο θάνατος του «βασιλιά της ποπ» και η χαμένη ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής της.
● Η νοσταλγία του πατρικού σπιτιού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:22