search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:52
MENU CLOSE

Τι λέει ο Μανώλης Καραμολέγκος για τους απαγωγείς του – «Σημείο κλειδί» η ψυχραιμία του

16.01.2014 09:58
Εντοπίστηκε το κρησφύγετο των απαγωγέων του Καραμολέγκου - Media

Σε διάψευση της πληροφορίας που ήθελε κάποιον από τους απαγωγείς του να εργάζονται ή να εργάστηκαν στο παρελθόν στην επιχείρηση του προχώρησε ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος. 

Σε διάψευση της πληροφορίας που ήθελε κάποιον από τους απαγωγείς του να εργάζονται ή να εργάστηκαν στο παρελθόν στην επιχείρηση του προχώρησε ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος. Στην ανακοίνωση του ευχαριστεί την Ελληνική Αστυνομία για τις κινήσεις της.
 
Ο επιχειρηματίας στην ανακοίνωση του αναφέρει:
 
«Έζησα μια περιπέτεια, μια δύσκολη στιγμή, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους εργαζόμενους της εταιρείας , οι οποίοι πέρασαν στιγμές αγωνίας και βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό μου.
 
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη της για τη συστηματική δουλειά, την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό τους. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες και έχω εμπιστοσύνη ότι σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση.
 
Τέλος, θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά, δημοσιεύματα που εμφανίζουν σύνδεση των δραστών με εργαζόμενους ή πρώην εργαζόμενους της εταιρείας. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν εργαστεί ποτέ και ουδεμία σχέση είχαν ή έχουν με την εταιρεία μας».

«Σημείο κλειδί» η ψυχραιμία του

Με χαρακτηριστική ψυχραιμία ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος, χρησιμοποιώντας την πειθώ του, συνέβαλε με καταλυτικό τρόπο στο αίσιο τέλος της απαγωγής του. Σήμερα Πέμπτη ο επιχειρηματίας δίνει κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως ο εγκέφαλος της απαγωγής του επιχειρηματία εμφανίζεται ο άνδρας που παραδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και που πείστηκε από τον Μανώλη Καραμολέγκο να τον ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα της Κερατέας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας κατάφερε και έπεισε τον 37χρονο Μολδαβό λέγοντας του ότι η περιοχή στην οποία τον κρατούσε έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς και πως ήταν θέμα χρόνου να τους ανακαλύψει η αστυνομία καθώς επίσης και ότι οι συνεργοί του έχουν ήδη συλληφθεί.
 
Ο 37χρονος Μολδαβός προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους συνεργούς του τηλεφωνικά και όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν μπόρεσε να τους μιλήσει φαίνεται ότι πείστηκε ότι αυτά που του έλεγε ο επιχειρηματίας έχουν βάση και αποφάσισε να τον ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα όπου και παραδόθηκε.  

Το story της απαγωγής Καραμολέγκου    
 
Ο Μανώλης Καραμολέγκος παρουσιάστηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας, ρίχνοντας τους «τίτλους τέλους» στην υπόθεση της απαγωγής του. Μαζί του, παραδόθηκε και ένας από τους δράστες της απαγωγής. Ένας 37χρονος Μολδαβός ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη μέσα σε ταξί ένας ομοεθνής του από την αστυνομία για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία.
 
Ο ίδιος ο επιχειρηματίας κατάφερε και έπεισε τον απαγωγέα του να τον αφήσει ελεύθερο λέγοντας του ότι θα αντιμετωπίσει βαριές κατηγορίες και τελικά προσήλθαν μαζί στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας.
 
«Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Αυτός ο άνθρωπος έκανε λάθος και θέλει να το πει» είπε στον φρουρό του αστυνομικού τμήματος ο Μανώλης Καραμολέγκος.
 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες αρχικά, την Τρίτη το βράδυ, έβαλαν τον επιχειρηματία σε ένα αυτοκίνητο και τον περιέφεραν για ώρες. Στον Αγιο Στέφανο τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του και τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του ταξί του συνεργού που συνελήφθη, «κόβοντας» βόλτες στην Αθήνα επί ώρες ενώ το αυτοκίνητο του επιχειρηματία το εγκατέλειψαν στην περιοχή. Στη συνέχεια κατέφυγαν σε μια αγροικία κοντά στο δάσος Κουβαρά όπου άφησαν τον επιχειρηματία μόνο με τον Μολδαβό.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ταξί ήταν κλεμμένο εδώ και ένα μήνα, φέροντας κλεμμένες πινακίδες ενώ έχει βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Παράλληλα, ανθρωποκυνηγητό βρισκόταν σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια της νύχτας για τον εντοπισμό των υπόλοιπων τριών δραστών της υπόθεσης.
 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία αναφέρεται:
 
«Εξιχνιάστηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση απαγωγής γνωστού επιχειρηματία και δυο (2) από τους δράστες συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.
 
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην περιοχή του Γέρακα Αττικής, άγνωστοι δράστες, με τη χρήση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και την απειλή όπλων, απήγαγαν γνωστό επιχειρηματία και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.
 
Οι δράστες, ήρθαν τηλεφωνικά σε επικοινωνία με την οικογένεια του απαχθέντα και απαίτησαν τη καταβολή λύτρων για την απελευθέρωσή του.
 
Από την πρώτη στιγμή, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων αστυνομικών.
 
Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς.
 
Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα-ενέδρες και αποκλείστηκαν, με ανάλογες δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.
 
Ένας από τους δράστες, στον οποίο είχε ανατεθεί η φύλαξη του επιχειρηματία, συναισθανόμενος την πίεση από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών και υπό το φόβο της επερχόμενης σύλληψής του, παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ, μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου και συνελήφθη.
 
Όπως προέκυψε, πρόκειται για αλλοδαπό υπήκοο Μολδαβίας, ηλικίας 37 ετών, ο οποίος κρατούσε τον επιχειρηματία σε οίκημα στην περιοχή της Κερατέας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι και χειροβομβίδα ανατολικού τύπου καθώς και ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες.
 
Στη συνέχεια, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή, μετά από καταδίωξη, άλλος ένας (1) δράστης, αλλοδαπός, η εθνικότητα του οποίου δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί».  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:50