search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:52
MENU CLOSE

Χατζηδάκης: «Δεν θέλουμε να είμαστε “yes men” της τρόικας, ούτε οι ήρωες του μήνα»

16.01.2014 14:32
Χατζηδάκης: «Δεν θέλουμε να είμαστε \"yes men\" της τρόικας, ούτε οι ήρωες του μήνα» - Media

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την αμφισβήτηση που υπάρχει προς την κυβέρνηση ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγραμματισμού του υπουργείου για το 2014.

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την αμφισβήτηση που υπάρχει προς την κυβέρνηση ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγραμματισμού του υπουργείου για το 2014.

«Δεν είναι δικαιολογημένη η αμφισβήτηση που υπάρχει. Δεν θέλουμε να είμαστε "yes men" της τρόικας, ούτε οι ήρωες του μήνα, θέλουμε να φτιάξουμε κάτι με ευθύνη. Η δημαγωγία είναι μακριά από εμάς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός, ενώ επέρριψε τις ευθύνες για τη μη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στις «υπερβολές της τρόικας και το λαϊκισμό της αντιπολίτευσης».
 
Συγκεκριμένα, είπε ότι υπάρχει διάχυτο «νέφος αμφισβήτησης» από την τρόικα σε σχέση με τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ενώ και η αντιπολίτευση αναλώνεται σε στείρο λαϊκισμό.

Ο κ. Χατζηδάκης έθεσε ως κυρίαρχο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το 2014 την ρευστότητα. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός παρουσίασε τους τρεις άξονες προγραμματισμού για το 2014: Στήριξη ενός παραγωγικού μοντέλου, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς με στόχο τη μείωση των τιμών και την προστασία των αδύναμων καταναλωτών. Στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες το σχέδιο νόμου με την υιοθέτηση των προτάσεων της μελέτης του ΟΟΣΑ το οποίο και θα τεθεί σε διαβούλευση.

Με τις προτάσεις προβλέπεται η άρση των εμποδίων στην αγορά, ώστε μέσω του ανταγωνισμού να μειωθούν οι τιμές. Μεταξύ άλλων προβλέπεται αύξηση των ημερών διάρκειας του φρέσκου γάλακτος, η κατάργηση της ενιαίας τιμής στα βιβλία, η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από σούπερ μάρκετ κλπ. Δημιουργείται η ένδειξη επί των ελληνικών προϊόντων και μάλιστα χθες δημοσιεύτηκε η σχετική διακήρυξη και εντός Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, ενώ συνεχίζονται οι δράσεις για το παρεμπόριο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:51