22/03/2019 16:21:47

Καταδίκη του «Γέροντα Παστίτσιου» - Τι λέει ο δικηγόρος του

Καταδίκη του «Γέροντα Παστίτσιου» - Τι λέει ο δικηγόρος του - Media
 
Το δικαστήριο καταδίκασε σε δέκα μήνες φυλάκιση τον εικοσιεπτάχρονο Φίλιππο Λοΐζο, τον δημιουργό του «Γέροντος Παστίτσιου» για «καθύβριση θρησκεύματος».
 
Σημειώνεται πάντως πως ο εισαγγελέας είχε προτείνει μικρότερη καταδίκη, ενώ οι δέκα μήνες είναι με τριετή αναστολή.
 
Μιλώντας στο «Ποντίκι» ο δικηγόρος του δημιουργού του «Γέροντα Παστίτσιου» Γιώργος Κλεφτοδήμος δήλωσε «Ατυχής αλλά καθ’ όλα σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου την οποία με έκπληξη δέχτηκε η υπεράσπιση και ο ίδιος ο κατηγορούμενος εφόσον το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος δεν πληρούται κατά τους αντικειμενικούς του όρους. Πολλώ δε μάλλον κανέναν σκοπό καθύβρισης δεν είχε ο πελάτης μου, ο οποίος απλώς σατίριζε, σάρκαζε και καυτηρίαζε την διαστρέβλωση των λεγομένων του καθ’ όλα σεβαστού γέροντα Παίσιου και την αξιοποίηση τους για ιδιοτελείς και αντίθετους με τις διδαχές του γέροντα σκοπούς».

«Η σημερινή καταδίκη του 27χρονου διαχειριστή της ιστοσελίδας “Γέρων Παστίτσιος”, (…)  πλήττει στην καρδιά της την ελευθερία της έκφρασης. Ταυτόχρονα, αποτελεί νίκη των πιο σκοταδιστικών και ακροδεξιών κύκλων που ζήτησαν, και τελικά πέτυχαν, τη λογοκρισία και την ποινική καταδίκη της σάτιρας και του λόγου», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου.

Πως είχε ξεκινήσει η υπόθεση:
 
Σημειώνεται πως όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, (σήμερα προφυλακισμένος),  είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ», υποστηρίζοντας ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο.
 
«Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου», έκλεινε την ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης τότε, ο Χρήστος Παππάς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.