search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:39
MENU CLOSE

Πάτρα: Ξεκινά το Σάββατο το Καρναβάλι!

16.01.2014 19:02
Πάτρα: Ξεκινά το Σάββατο το Καρναβάλι! - Media

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές έγιναν πολλές προσπάθειες ώστε να μην κάνουν περικοπές και να πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις.

 
Κάλεσμα προς όλους, να έρθουν το Σάββατο στην Πάτρα για να γιορτάσουν, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα, την ημέρα έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, έκαναν ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνος Τρίγγος, η καλλιτεχνική διευθύντρια του πατρινού καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά και ο πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης, που υπογράφει την επιμέλεια και το συντονισμό των δράσεων της ημέρας έναρξης.
 
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, σχετικά με την προετοιμασίες για την φετινή διοργάνωση του καρναβαλιού, «καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια να φτιάξουμε ένα καρναβάλι χωρίς περικοπή σε καμία από τις εκδηλώσεις του, αφού προηγουμένως, δώσαμε κυριολεκτικά έναν αγώνα δρόμου για να ξεπεράσουμε τα πολλά εμπόδια και να κρατήσουμε στο ύψος του τον μεγάλο θεσμό της Πάτρας.»
 
Θέλοντας να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα, ο Γιάννης Δημαράς υπογράμμισε, ότι «είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το έναυσμα της μεγάλης γιορτής κόντρα στην κρίση και τα πολλά προβλήματα, το άγχος και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας».
 
Στην συνέχεια ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός, ότι τελετή έναρξης γίνεται από δυνάμεις της πόλης, καθώς όπως είπε, έχει βασιστεί στο ντόπιο δυναμικό και στους ανθρώπους που στηρίζουν την Πάτρα και τον πολιτισμό της.
 
Παράλληλα, η φετινή ημέρα έναρξης έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς οι έμποροι θα κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοικτά μέχρι αργά τη νύχτα, συμβάλλοντας, όπως είπε ο δήμαρχος, καθοριστικά στην τόνωση της ατμόσφαιρας και στην μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην πόλη.
 
Ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνος Τρίγγος, ανέφερε, ότι το κόστος των εκδηλώσεων της φετινής ημέρας έναρξης θα φτάσει τα 29.000 ευρώ και στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στο καρναβαλικό εργαστήρι, αλλά και στην κοινωφελή επιχείρηση, για την διοργάνωση του καρναβαλιού.
 
Από την πλευρά της, η καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρία Κουρμπανά αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα γίνουν το Σάββατο. Όπως σημείωσε, φέτος το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία Γεωργίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν δράσεις και στους πεζόδρομους Γεροκωστοπούλου και Παντανάσσης. Επίσης ευχαρίστησε όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα και συλλόγους της πόλης που θα συμμετάσχουν εθελοντικά στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.
 
Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης είπε, πως η αρχική ιδέα της ημέρας έναρξης του πατρινού καρναβαλιού ως ολοήμερη υπαίθρια γιορτή στο κέντρο της πόλης έχει περάσει με θετικό πρόσημο τις εξετάσεις και είναι μια ιδέα χρόνων που υλοποιήθηκε τον τελευταίο καιρό με επιτυχία.
 
Ακόμη, όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Φαφούτης, στις εκδηλώσεις για την ημέρα έναρξης θα συμμετάσχουν το ελληνικό συγκρότημα «Μέλισσες» και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», παίζοντας ιταλικές καντσονέτες και ταραντέλες.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28