search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:51
MENU CLOSE

Αποχωρεί ο Βγενόπουλος

02.06.2010 10:31
Αποχωρεί ο Βγενόπουλος - Media

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης ολοκληρώθηκε το πρωί. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με μια από τις γνωστές μακροσκελείς ανακοινώσεις του, γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από το διοικητικό σχήμα του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού. «Το κεφάλαιο Παναθηναϊκός έκλεισε για μένα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α. Βγενόπουλος που έκανε επίθεση στον Γιάννη Βαρδινογιάννη προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφασή του να μην συμμετάσχει στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης ολοκληρώθηκε το πρωί. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με μια από τις γνωστές μακροσκελείς ανακοινώσεις του, γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από το διοικητικό σχήμα του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού. «Το κεφάλαιο Παναθηναϊκός έκλεισε για μένα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α. Βγενόπουλος που έκανε επίθεση στον Γιάννη Βαρδινογιάννη προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφασή του να μην συμμετάσχει στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι τις μετοχές του θα τις δωρίσει είτε στον ερασιτέχνη (στον οποίο όπως λέει η ανακοίνωση δεν έδωσε τα ποσά που είχε υποσχεθεί επειδή «δεν τηρήθηκαν κάποιες προϋποθέσεις») είτε στον σύλλογο παλαιμάχων αθλητών του συλλόγου.

Ο πάλαι ποτέ ηγέτης της ΠΕΚ κοινώς την… έκανε με ελαφρά πηδηματάκια όταν χρειάστηκε να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη. Οι ομάδες, δυστυχώς για τον Α. Βγενόπουλο, δεν διοικούνται με πομπώδη λόγια…

Απάντηση Γ. Βαρδινογιάννη στον Α. Βγενόπουλο

Από την πλευρά του, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση που του εξαπέλυσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος με την ανακοίνωση αποχώρησης του από τα κοινά του συλλόγου. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έστειλε επιστολή στα μέλη του Δ.Σ. στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την προηγούμενη εβδομάδα έθεσα επί τάπητος τις πρότασεις μου για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού. Μεταξύ άλλων, για να πέσουν οι μάσκες και να δοθεί ένα οριστικό τέλος στα διάφορα σενάρια, κάλεσα όποιον έχει διαφορετικά σχέδια για τον Παναθηναϊκό και πιστεύει ότι μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένειά μου αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση μέχρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής 27 Μαΐου.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ. Η σημερινή ανακοίνωση-μανιφέστοτου κ. Βγενόπουλου έρχεται σε επιβεβαίωση των όσων είχα προ ημερών αναφέρει περί «ηρωικής εξόδου».

Ο ρίψασπις κ. Βγενόπουλος «βγαίνει» όπως «μπήκε» από τον Παναθηναϊκό ακολουθώντας την προσφιλή γι’ αυτόν τακτική των ύβρεων και των προσωπικών επιθέσεων. Δεν θα κατεβάσω τον πήχη σε αυτό το επίπεδο ούτε όμως και θα μείνει αναπάντητη η επιστολή του.

Ωστόσο πρώτη μας προτεραιότητα οφείλει να είναι η διασφάλιση της διοικητικής συνέχειας και λειτουργίας της ομάδας. Η κρισιμότητα της στιγμής απαιτεί τόλμη, αποφασιστικότητα και συλλογικές αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η επόμενη ημέρα, το μέλλον του Παναθηναϊκού για αυτούς που επιλέγουν να τον στηρίξουν και για όλους όσοι τον στηρίζουν ανελλιπώς και ανιδιοτελώς».

Αντί προέδρου, εκτελεστική επιτροπή

Το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού δεν ανέδειξε πρόεδρο στη θέση του Νικόλα Πατέρα. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε την τιμή, εξέφρασε την πικρία του για την φυγή του Α. Βγενόπουλου και κάλεσε για ενότητα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές, αλλά πρέπει πάνω από όλα να βάζουμε το συμφέρον του Παναθηναϊκού κι αυτό ήταν να συνεχίσουν όλοι οι άνθρωποι που θα συνεχίσουν την πολυμετοχικότητα. Πήραμε το νταμπλ, αλλά μπορούμε να γίνουμε δυναστεία. Αδιέξοδο δεν υπάρχει, προβλήματα υπάρχουν, αλλά υπάρχουν, προσωπικά για μένα, και οι λύσεις».

Αποφασίστηκε λοιπόν θέση προεδρεύοντος αντιπροέδρου να αναλάβει ο Β’ αντιπρόεδρος Γιάννης Βεκρής που μαζί με την εκτελεστική επιτροπή (Γόντικας, Βουτσαράς, Νίκας) και τον προπονητή Νίκο Νιόπλια θα «τρέξουν» όλα τα θέματα σχεδιασμού μέχρι τη γενική συνέλευση της 18ης Ιουνίου όπου θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του συλλόγου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:50