search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:16
MENU CLOSE

Το μαθητικό ραδιόφωνο που ακούνε όλοι!

17.01.2014 22:00
Το μαθητικό ραδιόφωνο που ακούνε όλοι! - Media

Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο βάζει τα γυαλιά… στους μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας, με νούμερα ακροαματικότητας που αγγίζουν τα ύψη! 

Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο βάζει τα γυαλιά… στους μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας, με νούμερα ακροαματικότητας που αγγίζουν τα ύψη! Το «European School Radio» είναι εθελοντικό, διαδικτυακό, μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), και ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Ένα πολυπληθές δίκτυο σχολείων κρύβεται από πίσω – μέχρι στιγμής μέλη του είναι περισσότερα από 150 σχολεία και δεκάδες μεμονωμένοι μαθητές/μαθήτριες –, ενώ την ευθύνη έχει μια Συντονιστική Ομάδα, που φροντίζει για όλα: από την οργάνωση, την προώθηση και την ανάπτυξη συνεργασιών μέχρι την εκπαίδευση των παραγωγών και την αξιοποίηση πόρων.
Η ιδέα ξεκίνησε το 2008 από το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας και το Γυμνάσιο Εκάλης μέχρι να ενταχθεί την επόμενη χρονιά (2009) το Γυμνάσιο – Λύκειο Καμπάνη Κιλκίς, το οποίο είχε ξεκινήσει μια αντίστοιχη προσπάθεια. Από το 2010, τέσσερις εκπαιδευτικοί συντονιστές – οι Νίκος, Γιώτα, Τάσος και Νότης – από το σχολείο του Κιλκίς ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την εξέλιξη και την ανάπτυξή του, έχοντας ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία.
Η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία φέρει καθαρά ελληνική καταγωγή! Η ευρωπαϊκή του διάσταση ξεκίνησε πρώτα από την Ελλάδα, συγκεκριμένα από την περιφέρεια, καθώς το δίκτυο εξελίχθηκε και μεγάλωσε εκεί. Με τη δράση αυτή, μπήκαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS 2012 – 14, με την ονομασία «European School Radio: The Voice of Young Europeans». Στο ίδιο πρόγραμμα συμμετέχουν, επίσης, σχολεία από Νορβηγία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ιταλία, Τσεχία, Βέλγιο, Τουρκία και Γερμανία. Ενώ πολλά ήταν τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού που έχουν ήδη συμμετάσχει με αφιερωματικές εκπομπές.
Η μετάδοση του Μαθητικού Ραδιοφώνου γίνεται σε 24ωρη βάση, με ζωντανές ή ηχογραφημένες εκπομπές, από 10λεπτες μέχρι και μονόωρες. Η γλώσσα μετάδοσης είναι κυρίως η ελληνική, αλλά υπάρχουν εκπομπές και στην αγγλική γλώσσα. Η φύση του είναι καθαρά ενημερωτική, ψυχαγωγική, εκπαιδευτική, ενώ δράσεις αλληλεγγύης προκύπτουν μόνο μέσα από τη συνεργασία των σχολείων.
Σε κατάσταση ευρωπαϊκής διάλυσης, το Μαθητικό Ραδιόφωνο ήρθε για ν’ αλλάξει τα δεδομένα. Φιλοδοξία του «να οργανώσει και να δικτυώσει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων στην Ευρώπη, καθιστώντας το σχολείο κεντρικό σημείο αναφοράς», μας λέει η Συντονιστική Ομάδα. Και συνεχίζει: «Εκτός από τη δημιουργία νέων θεματικών, βοηθάει στην καινοτομική χρήση των νέων τεχνολογιών με ασφάλεια, ενώ προσθέτει νέους δρόμους και τρόπους εκπαίδευσης μέσα στο ήδη υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα των χωρών». Ακούστε το εδώ: http://esradio.mysch.gr.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:16