search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:51
MENU CLOSE

Η «μαθήτρια» της Βιτάλη

18.01.2014 22:00
Η «μαθήτρια» της Βιτάλη - Media

Έχει τη μουσική και το τραγούδι στις φλέβες της, αν και… σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο, ενώ κάποτε ήθελε να γίνει και ηθοποιός.

Έχει τη μουσική και το τραγούδι στις φλέβες της, αν και… σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο, ενώ κάποτε ήθελε να γίνει και ηθοποιός. Η Μυρτώ Ναούμ εκτός από εξαιρετική φωνή είναι ένα ανήσυχο καλλιτεχνικά πνεύμα, θαυμάζει την Ελένη Βιτάλη, δίπλα στην οποία έχει θητεύσει, και, μόλις στα 27 της, δεν σταματά να κυνηγά τα όνειρά της
Η Μυρτώ, βέβαια, είναι η κλασική περίπτωση κοριτσιού που μεγάλωσε με τη μουσική. Όχι όμως με ποπ, ελληνική μουσική ή ροκ, αλλά με  βυζαντινή μουσική.
Άλλωστε, όπως λέει και η ίδια, «ο πατέρας μου, αν και ιατρός στο επάγγελμα, είναι και ψάλτης. Βέβαια, δεν ακολούθησα ποτέ τη βυζαντινή μουσική». Το αποφασιστικό βήμα το έκανε το 2007, «όταν πήρα την απόφαση να κάνω μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού με την Άννα Διαμαντοπούλου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών». Από εκεί κύλησε η μπάλα και η Μυρτώ είδε την καριέρα στο τραγούδι και τη μουσική με άλλο, πιο σοβαρό μάτι. Μέχρι όμως να περάσει στον χώρο του τραγουδιού, πέρασε από… σαράντα, καλλιτεχνικά και μη, κύματα.
Κάποτε ήθελε να γίνει ηθοποιός, αλλά κατέληξε να σπουδάζει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Όπως πολλά παιδάκια, έτσι κι εγώ ήθελα να γίνω ηθοποιός όταν μεγαλώσω! Αυτή η ιδέα έμεινε και ωρίμασε μέσα μου, μέχρι λίγο πριν τελειώσω το σχολείο. Εκεί έρχεται το πανεπιστήμιο. “Να μπεις στο πανεπιστήμιο, να πάρεις το χαρτί! Κάπου θα σου χρησιμεύσει”! Έτσι κι έκανα. Αλλά δεν πέρασε πολύς καιρός και ξεκίνησα παράλληλα μαθήματα στο ωδείο, αλλά και σε μια δραματική σχολή! Ένα εξάμηνο έμεινα στη δραματική. Ζύγισα τις επιλογές μου και νικήτρια βγήκε η μουσική, έχοντας πάντα το πανεπιστήμιο ακλόνητο σε θέση ισχύος! Αναθεωρώντας τώρα, θα προτιμούσα να είχε μείνει το πανεπιστήμιο στην άκρη. Ένα πτυχίο δεν σε κάνει αναγκαστικά πιο έξυπνο ούτε σε ταΐζει!».
Από εκεί και πέρα αναζητούσε τη μουσική της ταυτότητα και βολόδερνε μεταξύ διαφορετικών ειδών μουσικής, όπως φανκ, σόουλ και ελληνική μουσική. Ωστόσο αυτό που την κέρδισε ήταν η τζαζ. «Προσπαθούσα να βρω τι μου ταιριάζει περισσότερο. Τότε ήρθε η τζαζ στον δρόμο μου και με ιντριγκάρισε ιδιαίτερα! Αυτή η μουσική έχει ως θεμέλιο κανόνα την ελευθερία και τον αυτοσχεδιασμό και συνδυάζει τον όμορφο, άμεσο στίχο με εμπνευσμένες μελωδίες».
Πάντως αυτό που παραδέχεται, είναι πως τεράστιο σχολείο για την ίδια αποτέλεσε η τραγουδίστρια Ελένη Βιτάλη, με την οποία έκανε την πρώτη της επαγγελματική συνεργασία.
«Η Ελένη για μένα είναι η καλύτερη Ελληνίδα τραγουδίστρια. Μπορεί να χειριστεί τη φωνή της με απίστευτη δεξιοτεχνία, έχοντας στη φαρέτρα της ένα μοναδικό μέταλλο και φοβερή αυτοσχεδιαστική ικανότητα. Κάθε βράδυ που παίζαμε μαζί ήταν για μένα ένα masterclass».
Όπως κάθε νέος καλλιτέχνης, η Μυρτώ Ναούμ πάντοτε θα είναι αποδέκτης καλής και κακής κριτικής, για το τραγούδι και τη – φοβερή – φωνή της, αλλά η ίδια δηλώνει: «Δεν απορρίπτω καμία κριτική. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει Τέχνη χωρίς Άποψη. Ο στόχος της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι να προκαλεί απόψεις και να διεγείρει συναισθήματα, είτε θετικά είτε αρνητικά».
Για το αν θα ξανακυνηγήσει παλαιότερους σταθμούς στην καριέρα της, όπως την υποκριτική:
«Η υποκριτική ως μεμονωμένη τέχνη δεν είναι κάτι που θέλω να κυνηγήσω. Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο μέσα μου. Μία από τις πιο απαιτητικές μορφές τέχνης βέβαια θεωρώ πως είναι το μιούζικαλ. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να αναπτύξω τις υποκριτικές μου δυνατότητες. Είναι κάτι με το οποίο θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ στο μέλλον».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39