search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ θα περιορίσουν τις παρακολουθήσεις δηλώνει ο Ομπάμα

17.01.2014 17:58
Οι ΗΠΑ θα περιορίσουν τις παρακολουθήσεις δηλώνει ο Ομπάμα - Media

Οι ΗΠΑ δεν θα παρακολουθούν στο εξής τους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων που είναι στενοί σύμμαχοι και φίλοι, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προαναγγέλοντας αλλαγές στην NSA.

 
Οι ΗΠΑ δεν θα παρακολουθούν στο εξής τους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων που είναι στενοί σύμμαχοι και φίλοι, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. προαναγγέλοντας αλλαγές στην NSA.
 
Ο Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της ιδιωτικότητας και τη συλλογή δεδομένων που θεωρούνται πολύτιμα: «Η αναμόρφωση που προτείνω σήμερα θα πρέπει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των αμερικανών πολιτών στην προστασία των δικαιωμάτων τους, ακόμα κι αν οι υπηρεσίες συλλογής πληροφοριών και επιβολής του νόμου διατηρούν τα εργαλεία που απαιτούνται για να μας κρατήσουν ασφαλείς» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος προτείνει επίσης να επεκταθούν και στους πολίτες ξένων χωρών ορισμένα από τα μέτρα προστασίας που απολαμβάνουν οι αμερικανοί πολίτες. Μεταξύ άλλων, ζητά από τους αρμόδιους φορείς να καθορίσουν για πόσο χρόνο θα αποθηκεύονται τα δεδομένα και σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η χρήση τους. 
 
Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός πάνελ από υπέρμαχους της προστασίας των προσωπικών δεδομένων που θα ενισχύσει το έργο του ομοσπονδιακού δικαστηρίου FISA για τον έλεγχο των ενταλμάτων παρακολούθησης.
 
Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που ανακοίνωσε ο κ. Ομπάμα αφορά τη συλλογή "μεταδεδομένων" από την NSA. Ο ίδιος ανέφερε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να διατηρεί τα "μεταδεδομένα", ενώ θα χρειάζεται δικαστική απόφαση προτού επιτραπεί η χρησιμοποίηση τους.
 
Ακόμα, η κυβέρνηση σκοπεύει να επιτρέψει στους παρόχους να αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αιτήματα που δέχονται από κυβερνητικές υπηρεσίες προκειμένου να παραδώσουν δεδομένα για τους χρήστες τους. Ήταν κάτι που ζητούσαν όλες οι μεγάλες εταιρείες που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο Σνόουντεν, μεταξύ άλλων οι Microsoft, Yahoo! και Google.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03