search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:31
MENU CLOSE

Αφγανιστάν: Εκπρόσωποι του ΟΗΕ και του ΔΝΤ νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

18.01.2014 08:34
Αφγανιστάν: Εκπρόσωποι του ΟΗΕ και του ΔΝΤ νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας - Media

Τρία μέλη της αποστολής του ΟΗΕ και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο Αφγανιστάν συμπεριλαμβάνονται στα θύματα πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε λιβανέζικο εστιατόριο της Καμπούλ.


Τρία μέλη της αποστολής του ΟΗΕ και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο Αφγανιστάν συμπεριλαμβάνονται στα θύματα πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε λιβανέζικο εστιατόριο της Καμπούλ.

«Τρία μέλη του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών, μαζί με έναν αριθμό ατόμων άλλων διεθνών οργανισμών, έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Φαρχάν Χακ.

Λιβανέζος ήταν ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Αφγανιστάν, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε.

«Μόλις μάθαμε ότι ο αγαπημένος φίλος και συνάδελφος Ουαμπέλ Αμπντάλα, ο εκπρόσωπος μας στο Αφγανιστάν σκοτώθηκε» δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο 60χρονος Ουαμπέλ Αμπντάλα βρισκόταν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν από τον Ιούνιο του 2008. Ήταν στέλεχος του ΔΝΤ από το 1993 και έχει εργαστεί σε αρκετές θέσεις, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή.
Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο λιβανέζικο εστιατόριο, ανέλαβαν οι Ταλιμπάν με δήλωση του εκπροσώπου τους, Ζαμπιμπουλάχ Μουτζαχίντ.

Όπως είπε ο Μουτζαχίντ, η επίθεση έγινε σε αντίποινα για το θάνατο Αφγανών πολιτών κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη στην επαρχία Παρουάν, ανάμεσα στους Ταλιμπάν στις αφγανικές δυνάμεις και σε στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

Τότε η Αφγανική προεδρία είχε κατηγορήσει τις αμερικανικές δυνάμεις ότι σκότωσαν οκτώ πολίτες, εκ των οποίων επτά παιδιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30