search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:53
MENU CLOSE

Σαρωτικές αλλαγές στο ΕΣΥ προανήγγειλε η Ξενογιαννακοπούλου

02.06.2010 13:04
Σαρωτικές αλλαγές στο ΕΣΥ προανήγγειλε η Ξενογιαννακοπούλου - Media

Σε ριζική αναδόμηση στον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, όπως προανήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου

Σε ριζική αναδόμηση στον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, όπως προανήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, η υπουργός προανήγγειλε την ολοήμερη λειτουργία όλων των δημόσιων νοσοκομείων. Ειδικότερα, μετά το πέρας του ωραρίου θα λειτουργούν ως εξωτερικά ιατρεία στα πρότυπα των απογευματινών ιατρείων που ήδη λειτουργούν με τη συμμετοχή και των ειδικευμένων-ειδικών γιατρών.

Η υπουργός δεν διευκρίνισε αν οι ασθενείς θα πληρώνουν, ωστόσο, είπε ότι τα έσοδα θα διατίθεται για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων, ενώ αναμένεται επίσης η απογραφή των προγραμματικών συμβάσεων με τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ιδιωτικές εταιρίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με την υπουργό, οι πανεπιστημιακοί γιατροί θα απασχολούνται αποκλειστικά στο ΕΣΥ από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Η ίδια είπε ακόμα ότι ξεκινά άμεσα διάλογος με τους γιατρούς για ένα νέο σύστημα εφημεριών με σταθερό αριθμό γιατρών ανά εφημερία και σταθερή αμοιβή.

Η υπουργός προανήγγειλε κίνητρα για τα ιατρεία σε απομακρυσμένων περιοχών, όπως αύξηση των αμοιβών κατά 10%. Τέλος, αναφερόμενη στις δαπάνες, η κα Ξενογιαννακοπούλου ενημέρωσε ότι το α’ τετράμηνο του 2010 υπήρξε μέση μείωση 10%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:53