search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:13
MENU CLOSE

Σκάνδαλο Τ.Τ.: Θα «σκάσουν» νέα μεγάλα ονόματα

19.01.2014 08:54
Συνελήφθησαν Γριβέας – Βάτσικα - Media

Νέα μεγάλα ονόματα, από τον εφοπλιστικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, ελέγχονται για δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί διοίκησης Άγγελου Φιλιππίδη.

Νέα μεγάλα ονόματα, από τον εφοπλιστικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, ελέγχονται για δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί διοίκησης Άγγελου Φιλιππίδη.
 
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην «Καθημερινή», μεταξύ αυτών που ελέγχονται από την εισαγγελέα, περιλαμβάνονται δάνεια τριών γνωστών ονομάτων από τον επιχειρηματικό και εφοπλιστικό κόσμο.
 
Την ίδια στιγμή, εισαγγελέας και ανακριτής «ξεσκονίζουν» λογαριασμούς και περιουσίες των ήδη εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του Τ.Τ., καθώς έχουν στα χέρια τους στοιχεία που τους οδηγούν σε υποψίες για δωροδοκίες και μίζες εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία διακινήθηκαν στο παρασκήνιο των δανειοδοτήσεων και των συμβάσεων, που χαρακτηρίζονται στο εισαγγελικό πόρισμα «ως απάτες».
 
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», πέραν των περιπτώσεων των Δημήτρη Κοντομηνά, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του ζεύγους Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, που απασχολούν την ανάκριση, η εισαγγελική λειτουργός «ξεσκονίζει» και άλλα μεγάλα δάνεια που δόθηκαν σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Πρόκειται για χορηγήσεις, που έχουν απασχολήσει και τις εποπτικές αρχές της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει βάλει στο μικροσκόπιο του ελέγχου δεκάδες δάνεια, που κρίνει ότι δόθηκαν χωρίς εγγυήσεις, επαρκείς εξασφαλίσεις και κατά παράβαση της τραπεζικής πρακτικής.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:12