search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:32
MENU CLOSE

Γύρω γύρω πόλη…

19.10.2009 06:46

15 Οκτωβρίου. Ο φίλος μου ο Ηλίας λέει πως «ό,τι χάνει ο ελληνισμός το κερδίζει η ανθρωπότητα»! Λέω να το παραφράσω: «Ό,τι έχασε ο Ρουβάς το κέρδισαν οι Tokio Hotel»!

* 15 Οκτωβρίου. Ο φίλος μου ο Ηλίας λέει πως «ό,τι χάνει ο ελληνισμός το κερδίζει η ανθρωπότητα»! Λέω να το παραφράσω: «Ό,τι έχασε ο Ρουβάς το κέρδισαν οι Tokio Hotel»! Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την υστερία των «δικών μας» κοριτσιών στη θέαση αυτού του ακαθόριστου μουσικά, και όχι μόνο, συγκροτήματος.

* Είναι τα ίδια κορίτσια που μέχρι χθες τσίριζαν «Σάκηηηηηη!….».

* Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος (σελ. 11) που ήταν εκεί, ανάμεσα στα 14χρονα, είδε δίπλα του λιποθυμίες και υστερίες α λα παλαιά.

* Υπάρχουν λοιπόν ακόμα σταρ που κινητοποιούν τους έφηβους! Υπάρχουν fan club που περιφέρουν το δάκρυ τους σε κερκίδες και αλάνες…

* Τα έχασε αυτά ο Σάκης; Έτσι φαίνεται. Μεγάλωσε το αγόρι. Ερωτεύθηκε. Έγινε και πατέρας. Σοβάρεψε. Αν και εξακολουθεί να το σκίζει το μπλουζάκι, εν τούτοις δεν εκπέμπει πλέον ελπίδα… ψευδαίσθηση.

* Οι πιτσιρίκες είναι πολύ ευαίσθητες στα μηνύματα. Και ο τραγουδιστής των Tokio Hotel φαίνεται έκανε καλή δουλειά!

* Αυτά με τις μικρές ηλικίες.

* Και οι μεγάλες, πάντως, είχαν τα θέματά τους.

* Μεγάλα ζητήματα έχουν προκύψει: Τι θα γίνει με τη Μενεγάκη; Θα χάσει τον θρόνο απ’ τους δυο «γαμπρούς» του AΝΤ1; Ποια σκέφτηκε πρώτη να βγει άβαφτη στις οθόνες μας; Η Τατιάνα ή η Ελένη; Ποια είναι η «καλλονή» που διακινούσε κοκαΐνη;

* Κι αυτή η φράση «show biz…»!

* Άλλη μια φορά να την ακούσω θα μεταναστεύσω. * Τι overdose κι αυτό!

* Αυτά τα παιδάκια με τα μικρόφωνα που ξεροσταλιάζουν έξω απ’ το σπίτι της Τζούλιας και της κάθε περιφερειακής ξανθιάς πού νομίζουν πως δουλεύουν; Στο E! Entertainment;

* Δεν έχουν επίγνωση πως κανακεύουν μια επαρχιακή βιοτεχνία αστέρων; Πού την είδαν τη show biz;

* Πόσο Ψωροκώσταινα είμαστε ακόμα!

* Είδα τη Μυρτώ Αλικάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου να υποδύεται ένα αγόρι 18 χρόνων και μου άρεσε πολύ.

* Δούλεψε τόσο την κίνησή της με αποτέλεσμα να σε πείθει πως μπροστά σου στέκεται ένα μπερδεμένο αγόρι έτοιμο να εκραγεί.

* Το «20 Νοεμβρίου», σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Αράπογλου, είναι μια ενδιαφέρουσα παράσταση που είμαι σίγουρη πως θα τραβήξει το νεανικό κοινό.

* Πέρυσι υπήρξαν πολλές παραστάσεις για νέους.

* Φαίνεται πως κι εφέτος θα συμβεί το ίδιο.

* Είναι σαφές πως έχει μετακινηθεί το ενδιαφέρον, ως προς το ποιο κοινό είναι το ζητούμενο πλέον.

* Πάντως, εκείνο που έχω να πω για την Αλικάκη είναι πως διαχειρίστηκε πολύ σοφά την επωνυμία της. Δεν έτρεξε σε εύκολες θεατρικές αρένες. ΟΚ η τηλεόραση, αλλά προφανώς την ενδιαφέρει το σοβαρό θέατρο.

* Ανέλαβε και ο νέος υπουργός Πολιτισμού και ύψωσαν ανάστημα πάλι οι ελπίδες των εμπλεκόμενων με τις τέχνες και τα γράμματα.

* Αν και βρίσκεται ακόμη σε περίοδο ενημέρωσης, δυστυχώς τα προβλήματα τρέχουν και απαιτούν προσοχή.

* Πιο βιαστικό όλων αυτό του ελληνικού σινεμά, που χρειάζεται γενναίες αποφάσεις για να ξεκολλήσει από την ομίχλη του και να πάει μπροστά.

* Ο Παύλος Γερουλάνος μπορεί να έχει τη νεωτερική σκέψη (λένε), την οικογενειακή καλή μαρτυρία (στον χώρο των τεχνών), την ευειδή του θωριά (αυτή πια είναι οφθαλμοφανής) στα συν του μέχρι τώρα, όμως θα χρειαστεί θάρρος και διορατικότητα για να πάει μπροστά. Και φυσικά να αρχίσει να βλέπει λίγο περισσότερο ελληνικό σινεμά.

Άννα Βλαβιανού

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31