search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:55
MENU CLOSE

Χαλκιδική: Με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες η ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου

19.01.2014 15:49
Χαλκιδική: Με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες η ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου - Media

Μεγάλη είναι η συμμετοχή στις εκλογές που διενεργούνται στα χωριά της Χαλκιδικής για την ανάδειξη του υποψήφιου δημάρχου που θα εκπροσωπήσει το κίνημα ενάντια στο χρυσό στις δημοτικές εκλογές.

αναδημοσίευση από: Σταυρούλα Πουλημένη/ alterthess.gr

Μεγάλη είναι η συμμετοχή στις εκλογές που διενεργούνται στα χωριά της Χαλκιδικής για την ανάδειξη του υποψήφιου δημάρχου που θα εκπροσωπήσει το κίνημα ενάντια στο χρυσό στις δημοτικές εκλογές.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής μέσα από απομεσοδημοκρατικές διαδικασίες που ξεκίνησαν το καλοκαίρι με συνελεύσεις στα χωριά αποφάσισαν να θέσουν ως βασική αιχμή του πολιτικού πλαισίου καθόδου στις εκλογές την αποτροπή της εγκατάστασης και λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές και την ανατροπή της δημοτικής αρχής που στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις δραστηριότητες της Eldorado Gold.

Το αίτημα αυτό αποτυπώθηκε σε μία προκήρυξη αρχών η οποία υπογράφηκε από χιλιάδες κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη και στην δημιουργία της δημοτικής κίνησης «Ενωτική Πρωτοβουλία» που θα εκπροσωπεί το αντιμεταλλευτικό μπλοκ στις επερχομενες δημοτικές εκλογές. Η επιλογή του υποψηφίου θα γίνει σήμερα μέσα από εκλογές οι οποίες πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στα χωριά της Β.Α. Χαλκιδικής Νέα Ρόδα, Αμμουλιανή, Ιερισσός, Ουρανούπολη, Μ. Παναγιά και Αρναία και στις οποίες συμμετέχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι δημότες του Δήμου Αριστοτέλη και όσοι μεταδημότευσαν δείχνοντας την αίτηση της μεταδημότευσής τους.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής θα επιλέξουν σήμερα μεταξύ τριών υποψηφίων κατοίκων των χωριών της περιοχής που συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού και οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν από οποιαδήποτε θέση στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων και στην εκλογική νίκη του ψηφοδελτίου της ‘Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Τα ονόματα των τριών υποψηφίων είναι τα εξής:Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ, Γιάννη Μίχος, οικονομολόγος και επιχειρηματίας και Χαράλαμπος Λαζαρίδης, καθηγητής στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα οπότε και θα ακολουθήσει η διαδικασία της καταμέτρησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:54