search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36
MENU CLOSE

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία – Η δόνηση κράτησε ένα λεπτό!

20.01.2014 07:26
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία – Η δόνηση κράτησε ένα λεπτό! - Media

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) στη Νέα Ζηλανδία.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) στη Νέα Ζηλανδία.
 
Παρά το γεγονός ότι η διάρκεια της δόνησης έφθασε το ένα λεπτό (!), οι τοπικές αρχές δεν έχουν αναφέρει, μέχρι στιγμής, αν υπάρχουν θύματα.
 
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 115 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ουέλινγκτον, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS). Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε σε 27 έως 29 χιλιόμετρα.
 
«Υπήρξαν ζημιές σε σπίτια», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Αστυνομίας. «Είχαμε επίσης πολλές πτώσεις βράχων στις εθνικές οδούς της περιοχής» συμπλήρωσε.
 
Ένα μεγάλο ομοίωμα αετού, στην οροφή του αεροδρομίου του Ουέλινγκτον στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας Hobbit κατέρρευσε.
 
Μετά την κύρια δόνηση καταγράφηκαν αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους έως και 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
 
Το 2013, η περιοχή της Νέας Ζηλανδίας ταρακουνήθηκε από δύο ισχυρότατους σεισμούς μεγέθους 6,9 και 6,5 βαθμών, που προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια και υποδομές, καθώς και ορισμένους μικροτραυματισμούς.
 
Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στα όρια των τεκτονικών πλακών και σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία καταγράφονται πάνω από 14.000 σεισμοί ετησίως.
 
Τον Φεβρουάριο του 2011 η πόλη Κράιστσερτς «χτυπήθηκε» από 6,2 Ρίχτερ που άφησαν πίσω τους 189 νεκρούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36