search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:05
MENU CLOSE

Σεραφείμ και Νικόλαος κατά Τσίπρα για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις

20.01.2014 13:45
Σεραφείμ και Νικόλαος κατά Τσίπρα για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις - Media

Διχογνωμία μεταξύ των ιεραρχών έχει προκαλέσει η πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου θρησκευμάτων του κόμματος, Ι. Αμανατίδη, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος, με πολλούς μητροπολίτες να επιτίθενται κατά του Αλ. Τσίπρα και άλλους να ζητούν σεβασμό των θρησκευτικών πεποιθήσεων.

 
Διχογνωμία μεταξύ των ιεραρχών έχει προκαλέσει η πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου θρησκευμάτων του κόμματος, Ι. Αμανατίδη, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος, με πολλούς μητροπολίτες να επιτίθενται κατά του Αλ. Τσίπρα και άλλους να ζητούν σεβασμό των θρησκευτικών πεποιθήσεων
 
Ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τη θέση του, επικαλούμενος το απόφθεγμα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται». Υποστήριξε ακόμη ότι κάποιος που θέλει να αναλάβει την διακυβέρνηση, «πρέπει να πει τι πιστεύει για την ιδιοπροσωπία αυτής της χώρας, για την ιστορία, τον πολιτισμό της και βεβαίως για τη θρησκεία της». 

«Αν πιστεύει ότι η δημιουργία αποδίδεται στο πουθενά, τι μπορώ να σχολιάσω εγώ;», δήλωσε στο ΑΜΠΕ..

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, είπε ότι χαίρεται που με ειλικρίνεια ο εκπρόσωπος θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η σχέση του κ. Τσίπρα με την Εκκλησία είναι μηδενική γιατί, όπως εξήγησε, «είναι καλό οι αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετούνται δημοσίως πια είναι η σχέση τους με την Εκκλησία, ώστε ούτε οι ίδιοι να εξευτελίζονται συνεργαζόμενοι με έναν θεσμό που δεν πιστεύουν, αλλά ούτε την Εκκλησία να αφήνουν να τρέφει ψευδαισθήσεις».

Σε άλλο μήκος κύματος ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, επισήμανε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός πρέπει να γίνονται σεβαστές και σημείωσε ότι ο λαός κρίνει αν αύριο μπορεί να είναι κάποιος πρωθυπουργός.

Τέλος, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος είπε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του κ. Τσίπρα «ικανοποιούν μερίδα των αθέων και λυπούν και ανησυχούν πολύ τους πιστούς Έλληνες Ορθοδόξους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01