search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:17
MENU CLOSE

Σύντομα θα αρχίσει να φαίνεται η πρόοδος, λέει ο Σαμαράς

20.01.2014 19:22
Σύντομα θα αρχίσει να φαίνεται η πρόοδος, λέει ο Σαμαράς - Media

Αισιόδοξος πως σύντομα θα αρχίσει να φαίνεται η πρόοδος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

 
Αισιόδοξος πως σύντομα θα αρχίσει να φαίνεται η πρόοδος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
 
«Τα δύσκολα είναι πίσω μας έπειτα από τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού», είπε ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνοντας πως οι « Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν».
 
Παραδέχθηκε ωστόσο την ανεργία, σημειώνοντας την ανάγκη πως πρέπει να μειωθεί και να αυξηθούν οι επενδύσεις.
 
Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το 2014 πρέπει να είναι καλή χρονιά και θα είναι όπως είπε καθώς «συμμαζεύτηκε η εικόνα διάλυσης που παρουσίαζε η χώρα».
 
Γεννιέται μια καινούργια Ελλάδα και η κυβέρνηση τα βάζει με όλους και όλα που θέλουν το αντίθετο, σχολιάζοντας στις υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη.
Δεν υπάρχει γυρισμός, είπε ο πρωθυπουργός.
 
«Βγάλαμε πλεόνασμα προσβλέπουμε στην ανάκαμψη έπειτα από έξι οδυνηρά χρόνια, σημείωσε και πρόσθεσε ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα επιστρέψει στην κοινωνία και στους πιο αδύναμους.
 
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έκανε λόγο και για δυνάμεις που ποντάρουν στην αποτυχία της χώρας, λέγοντας ότι η μάχη μαζί τους είναι καθημερινή.
 
«Ως σήμερα εισάγαμε και δανειζόμασταν, τώρα είναι η ώρα να εξαγάγουμε» είπε.
Τα χρόνια της κρίσης ανακαλύψαμε στη χώρα τη σημασία της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.
 
Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμερίσουμε  τα όποια εμπόδια και τις στρεβλώσεις, συνέχισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως στη χώρα μας πλέον δημιουργείται νέο κλίμα κατεξοχήν φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και τον επιχειρηματία
 
«Η επιχειρηματικότητα είναι το μόνο μέσο που εξασφαλίζει την ασφάλεια και την έξοδο από την κρίση» είπε.
Ωστόσο ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε ότι πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα.
 
 «Από το μνημόνιο θα βγούμε μια και καλή αλλά για να βγούμε πρέπει να πιάσουμε τους στόχους μας χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις»
 
«Ξεπερνάμε το σημείο της μη επιστροφής δεν υπάρχει γυρισμός σε αυτά που μας πλήγωσαν και μας ντρόπιασαν» είπε με έμφαση ο κ. Σαμαράς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59