search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:02
MENU CLOSE

Το «πρώτο αίμα» με απολύσεις σε 17 δήμους

21.01.2014 08:51
Το «πρώτο αίμα» με απολύσεις σε 17 δήμους  - Media

«Κόκκινο»… χτυπάνε 18 δημοτικές επιχειρήσεις σε 17 δήμους ολόκληρης της χώρας. Αυτοί θα αποτελέσουν την δεξαμενή για τις πρώτες απολύσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων για το 2014.

«Κόκκινο»… χτυπάνε 18 δημοτικές επιχειρήσεις σε 17 δήμους ολόκληρης της χώρας. Αυτοί θα αποτελέσουν την δεξαμενή για τις πρώτες απολύσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων για το 2014.
 
Το «Έθνος» αποκαλύπτει την Τρίτη τη λίστα των 17 δήμων που τα έξοδά τους υπερβαίνουν τα έσοδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Οι απολύσεις προσωπικού θα προσμετρηθούν στις 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις από το Δημόσιο που πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο 2014.
 
Ο κατάλογος των 17 ελλειμματικών Δήμων έχει ως εξής:
 
Ο δήμος Καλαμαριάς του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013. Ακολουθεί ο δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο δήμος Θάσου, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, οι δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο δήμος Γορτύνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου. Στη λίστα βρίσκεται ακόμα ο δήμος Αχαρνών, Αμαρουσίου, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλης, Περάματος, Πύλης Τρικάλων, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.
 
Υπολογίζεται ότι οι 17 δήμοι διατηρούν 18 δημοτικές επιχειρήσεις εκ των οποίων το 60% αφορούν σε κοινωφελείς εταιρείες των δήμων που διέπονται από ειδικό καθεστώς, λόγω «Καλλικράτη».
 
Όπως αναφέρει το «Έθνος», σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης των ΟΤΑ οι δήμοι που δεν έχουν πετύχει να ισοσκελίσουν τα οικονομικά τους θα υποχρεωθούν να μεταφέρουν προσωπικό από τις κεντρικές υπηρεσίες σε άλλους δήμους προκειμένου να μειώσουν το μισθολογικό κόστος.
 
Στο επίκεντρο των ελέγχων θα τεθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες θα μπει «λουκέτο» και θα απολυθεί το προσωπικό που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εάν κριθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης από τους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:00