search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:43
MENU CLOSE

Το παράδειγμα της Ποταμιάς

21.01.2014 22:00
Το παράδειγμα της Ποταμιάς - Media

Μιαν πρόσφατη ιστορία από ένα χωριό της Θάσου, την Ποταμιά, διάλεξε να διηγηθεί ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνογράφος Γιάννης Κόκκος σε εκδήλωση καλλιτεχνών που έγινε πρόσφατα στο Παρίσι 

Μιαν πρόσφατη ιστορία από ένα χωριό της Θάσου, την Ποταμιά, διάλεξε να διηγηθεί ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνογράφος Γιάννης Κόκκος σε εκδήλωση καλλιτεχνών που έγινε πρόσφατα στο Παρίσι και είχε σκοπό να καταγγείλει τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον της αφρικανικής καταγωγής υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ολάντ. Μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή προσπαθούν να εκμεταλευτούν την οικονομική κρίση, περιέγραψε το πώς οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού έδιωξαν όσους ετοίμαζαν συσίτια μόνο για ντόπιους και κατέληξε καταγγέλλοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία, αντίθετα από τους κατοίκους της Θάσου, «δεν συνειδητοποιεί πόσο σημαντικότερο είναι να πολεμήσει τα “μαύρα κινήματα” που θρέφει στους κόλπους της και τα οποία αναπτύσσονται λόγω των οικονομικών της δογμάτων από το να ρυθμίζει τον τρόπο πιστοποίησης της σαρδέλας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:42