search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:36
MENU CLOSE

Τούρκικα απόβλητα

21.01.2014 22:00

Ερώτηση προς την Κομισιόν για την πρόσφατη πυρηνική συμφωνία Τουρκίας – Ιαπωνίας έθεσε ο Νίκος Χρυσόγελος από τους Οικολόγους Πράσινους.

Ερώτηση προς την Κομισιόν για την πρόσφατη πυρηνική συμφωνία Τουρκίας – Ιαπωνίας έθεσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, του μοναδικού ελληνικού κόμματος που έχει ασχοληθεί με το μείζον αυτό θέμα.

Ο Νίκος Χρυσόγελος στην ερώτηση προς την Επιτροπή επισημαίνει ότι η τούρκικη κυβέρνηση υπέγραψε με την ιαπωνική κυβέρνηση συμβόλαιο συνεργασίας ύψους 22 δισ. για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού, ενώ παράλληλα ζήτησε να της επιτραπεί ο εμπλουτισμός ουρανίου και η παραγωγή πλουτωνίου, και την καλεί μεταξύ άλλων να απαντήσει εάν: Με την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ιαπωνίας παραβιάζεται η αρχή της μη διάδοσης πυρηνικών όπλων; Αν ναι, τι μέτρα προτίθεται να λάβει; Και αν προτίθεται να θέσει αυτό το ζήτημα κατά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι πολλοί φορείς στην Τουρκία και σε γειτονικές χώρες έχουν επισημάνει ότι η κατασκευή πυρηνικών σταθμών σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή χώρα σαν την Τουρκία, που στον σεισμό του 1999 θρήνησε 17.000 θύματα, αντιπροσωπεύει μεγάλο κίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31