search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:00
MENU CLOSE

Ο Στουρνάρας πάει να ενημερώσει τα «αφεντικά»…

22.01.2014 07:26
Ο Στουρνάρας πάει να ενημερώσει τα «αφεντικά»… - Media

Ερωτήσεις για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναμένεται να δεχθεί σήμερα Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας 

Ερωτήσεις για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναμένεται να δεχθεί σήμερα Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Αν και στις 6 Ιανουαρίου ο κ. Στουρνάρας είχε απαντήσει στο ερωτηματολόγιο που είχε αποστείλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τα κράτη-μέλη που βρίσκονται σε πρόγραμμα χρηματοδοτικής βοήθειας, σήμερα αναμένεται να ερωτηθεί εκ νέου για μέρος των απαντήσεων που είχε παράσχει σχετικά με τη δομή, το ρόλο και τις δραστηριότητες της τρόικας στην Ελλάδα, αλλά και να ενημερώσει το Σώμα για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.
 
Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να αναφερθεί στη μεγάλη προσαρμογή που έχει πετύχει η Ελλάδα από το 2009 και να υπογραμμίσει πως το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,6% το 2009, στο 2,2% του ΑΕΠ το 2013. Επιπλέον, δημιουργείται για πρώτη φορά, εντός της τελευταίας δεκαετίας, πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,4% του ΑΕΠ το 2013 από πρωτογενές έλλειμμα 10,4% του ΑΕΠ το 2009.
 
Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομικών θα επαναλάβει πως η προσαρμογή αυτή είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερη που έχει επιτευχθεί ποτέ από κράτος-μέλος του ΟΟΣΑ.
 
Εξάλλου, στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, ο κ. Στουρνάρας θα συμμετάσχει σήμερα στην Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Διάσκεψη διοργανώνεται από το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54